Αναλαμβάνει δράση η ΕΕ κατά Μαδούρο

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Ιδιαίτερα σκληρό κείμενο, με αιχμές για την κατάλυση των δημοκρατικών αρχών στη Βενεζουέλα και τις αυθαιρεσίες της κυβέρνησης Μαδούρο έρχεται για ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα πρωτοφανές σε οξύτητα πολιτικό κείμενο καταδίκης των όσων συμβαίνουν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής που απαιτεί από την κυβέρνηση της να ευθυγραμμιστεί με τις Αρχές της δημοκρατίας και να επιστρέψει στην τήρηση των κανόνων.

Σε ένα κείμενο που προωθείται από βουλευτές της πτέρυγας του ALDE (των Φιλελεύθερων Δημοκρατών) εντύπωση

προκαλεί το γεγονός πως δείχνουν να συμπράττουν και άλλες πολιτικές ομάδες μεταξύ των οποίων οι μετέχοντες στο Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι.

Ερωτηματικό υπάρχει όμως ως προς τη στάση που θα ακολούθησει η ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η οποία δείχνει να μην επιθυμεί την καταδίκη ενός καθεστώτος που ήδη έχει αίμα στα χέρια του με τους θανάτους 26 διαδηλωτών το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, το κόμμα PODEMOS στην Ισπανία κρατά αντίστοιχα «νωθρή» στάση ως προς την καταδίκη της κυβέρνησης Μαδούρο σε μια πολιτική που ήδη στηλιτεύεται από τον πολιτικό κόσμο και τα ΜΜΕ της χώρας της Ιβηρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα