Ανακάμπτουν οι μεγάλες ζυθοποιίες της Ευρώπης

Η Anheuser-Busch InBev που είναι η μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ευρώπης και η δανέζικη αντίπαλός της Carlsberg ανακοίνωσαν αύξηση εσόδων που ξεπέρασε τις προβλέψεις, σε μια ένδειξη ότι η αγορά παρουσιάζει βελτίωση καθως αυξάνεται η ζήτηση για μάρκες ευρείας κατανάλωσης όπως η Stella Artois και η Tuborg.

Οι δύο ζυθοποιίες ανακοίνωσαν αύξηση 3,7% και 4% αντίστοιχα στα έσοδα α' τριμήνου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που «έβλεπαν» αύξηση 2,8% και για τις δύο.

Η μετοχή της AB InBev σημείωσε άνοδο 5,1% ενώ της Carlsberg ενισχύθηκε κατά 2,9%.

Η καταναλωτική

δαπάνη έχει αρχίσει να αυξάνεται στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, αναφέρει ο αναλυτής της Sanford C. Bernstein, Trevor Stirling.

Τα έσοδα της AB InBev στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν καθώς κέρδισε μερίδιο αγοράς στις περισσότερες χώρες, ενώ οι πωλήσεις της στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά πάνω από 10%, αύξηση που αποδίδεται στην κυκλοφορία της Bud Light.

Η Carlsberg ανακοίνωσε αύξηση του όγκου πωλήσεων στη Δ. Ευρώπη και 37% άνοδο στην ανατολική Ευρώπη, που αποδίδεται στις συναλλαγματικές μεταβολές.

Η αύξηση πωλήσεων στις μάρκες της AB InBev Stella Artois και Corona, έφτασαν το 21% και το 18% αντίστοιχα, ενώ τα έσοδα της Carlsberg στο τμήμα ανατολικής Ευρώπης (κυρίως Ρωσία) αυξήθηκαν κατά 10%.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA της AB InBev αυξήθηκαν κατά 5,8% στα 4,81 δισ. δολ. το α' τρίμηνο, έναντι εκτίμησης για 3,8%. Η αύξηση κερδών εξαιρουμένης της Βραζιλία ανήλθε σε 12%.

Keywords
Τυχαία Θέματα