Ανακάμπτει μετά το sell off η Wall Street

Ανοδική πορεία, μετά το εκτεταμένο χθεσινό sell off, ακολουθούν οι αμερικανικές μετοχές, με την πολιτική αστάθεια να απομακρύνεται προς το παρόν και τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αγορά μετοχών που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Κέρδη 0,2% για τον Dow Jones στις 20.649 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs να έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην ανάκαμψη του δείκτη. Στο 0,34% η άνοδος για τον S&P 500 στις 2.364 μονάδες, ενώ 0,64% υψηλότερα κινείται ο

Nasdaq στις 6.048 μονάδες.

Ισχυρή άνοδος και για τον κλάδο τηλεπικοινωνιών, με τον αντίστοιχο δείκτη να ενισχύεται άνω του 1,5%.

«Αυτό που συνέβη χθες ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον. Υπήρξε πλήρη διαγραφή όλου του premium που οφείλονταν στον Τραμπ. Σήμερα τα θεμελιώδη δεδομένα επέστρεψαν στο επενδυτικό ραντάρ», εκτιμά ο Randy Warren, επικεφαλής επενδύσεων στη Warren Financial.

Πτωτικές τάσεις για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,2034% και του 2ετούς στο 1,24%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο θετικά ήταν τα μηνύματα από την αγορά εργασίας, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας να φθάνουν στις 232.000, χαμηλότερες των εκτιμήσεων που τις τοποθετούσαν στις 240.000. Ο δείκτης Philadelphia Fed, ο οποίος «μετρά» το επιχειρηματικό κλίμα ενισχύθηκε στις 38,8 μονάδες τον Μάιο από 22 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα