Μια ανοικτή πρόκληση για φοιτητές και νέους αποφοίτους

Του Κώστα Τσαούση

Πάνω από 120 -130 φοιτητές κατά κύριο λόγο συμμετείχαν ως μέλη των 88 ομάδων από όλη την χώρα που έλαβαν μέρος στην ανοιχτή, δημόσια διαγωνιστική διαδικασία του Mindspace Challenge.

Η διαδικασία αυτή εντάσσεται στο μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στην ελληνική επικράτεια και αποτελεί πλέον οργανικό του μέρος. Ξεκίνησε από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 24 Μαΐου στην Αθήνα όπου θα αναδειχθούν

και οι νικητές – 3 τον αριθμό.

Το τι θα λάβουν ως βραβεία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξία. Συγκεκριμένα, η Πρεσβεία των ΗΠΑ θα δώσει την ευκαιρία και στις 3 νικήτριες ομάδες να περάσουν τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσουν εργαστήρια και να επισκεφθούν κέντρα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Παράλληλα, το The People's Trust (μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας) θα προσφέρει 8000 ευρώ χρηματοδότηση σε καθεμία από τις 3 νικήτριες ομάδες, προκειμένου να υλοποιήσουν την ιδέα τους, ενώ και θα εντάξει τις 5 καλύτερες ιδέες στο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξής του.

Τέλος, η καλύτερη ιδέα θα προκριθεί απευθείας στους ημιτελικούς του MITEF Greece Startup Competition 2018.

Ας επιστρέψουμε όμως στην αρχή της όλης διαδικασίας. Το Mindspace Challenge είχε ως φορέα διοργάνωσης το Mindspace, η ομάδα του οποίου επιθυμεί και επιδιώκει όλες οι ιδέες που αναπτύσσονται στο ακαδημαϊκό περιβάλλον να βρίσκουν διέξοδο στην κοινωνία αντί να μένουν παγιδευμένες στο πανεπιστήμιο.

Τι είναι όμως το Mindspace Challenge;

Είναι μία πρόκληση προς φοιτητές και νεαρούς απόφοιτους με επιχειρηματικές ιδέες να ακολουθήσουν το δρόμο της επιχειρηματικότητας, κάνοντας τις ιδέες τους πραγματικότητα.
Το Mindspace, έχοντας ιδρυθεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αποτελείται αυτή τη στιγμή από 72 μέλη, κυρίως φοιτητές. Έχει δημιουργήσει ένα χώρο ανοιχτής τεχνολογίας –το Mindspace Lab- μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και, κερδίζοντας το Angelopoulos CGIU Fellowship, άρχισε να εξοπλίζει το χώρο του. Στο Mindspace Lab διοργανώνονται ομιλίες και εργαστήρια, με στόχο να αποκτήσουν οι φοιτητές τα εφόδια για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Παράλληλα, καλεί φοιτητές που έχουν ξεκινήσει επιχείρηση να μιλήσουν στο Πανεπιστημιακό κοινό, ώστε να δημιουργηθούν τα κατάλληλα πρότυπα.

Το Mindspace είναι επίσης ο αποκλειστικός διοργανωτής των FuckUp Nights σε Αθήνα και Πάτρα, μία εκδήλωση που λαμβάνει χώρα σε 206 πόλεις σε 72 χώρες με στόχο να προβάλλοντας ιστορίες ανθρώπων που απέτυχε η επιχείρησή τους καταπολεμώντας το στίγμα της αποτυχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα