Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή των... διαμαντιών

Ως επικεφαλής της De Beers, του μεγαλύτερου παραγωγού διαμαντιών παγκοσμίως τοποθετήθηκε ο Bruce Cleaver, αντικαθιστώντας τον Philippe Mellier, ο οποίος βρίσκονταν σε αυτήν τη θέση για διάστημα πέντε ετών.

Ο 51χρονος Cleaver, θα αναλάβει αυτή τη θέση από την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η Anlgo American, στην οποία ανήκει η De Beers. Ξεκίνησε την καριέρα του στη De Beers το 2008, ενώ η τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αποτελεί συνέχει της παράδοσης της Anglo American να προωθεί τα «δικά της παιδιά» σε κορυφαίες

θέσεις.

«Επιστροφή στο παλαιό μοντέλο. Αυτή (σ.σ.: η τοποθέτηση) λέει πολλά για την κουλτούρα της εταιρείας», δηλώνει ο Alon Olsha, αναλυτής της Macquarie Bank στο Λονδίνο.

Πρώην δικηγόρος, με δίπλωμα και στα εφαρμοσμένα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν, ο Cleaver αναλαμβάνει τη De Beeers σε μία περίοδο που οι τιμές των διαμαντιών έχουν αρχίσει να υποχωρούν, λόγω της χαμηλότερης ζήτησης από την Κίνα. Αποτέλεσμα αυτής της υποχώρησης στη ζήτηση ήταν η De Beers να μειώσει κατά 15% τις τιμές της το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα