Άλεξ Σκούρας (Αlesonor): Το μεγάλο «πράσινο» project των €100 εκατ. που «τρέχει» στο Βουκουρέστι

Tης Στεφανίας Σούκη

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο «πράσινο» οικιστικό project στο Βουκουρέστι, έχει άρωμα… ελληνικό κι αντιστοιχεί σε μία επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος για το συγκρότημα κατοικιών για την πρώτη «πράσινη» γειτονιά στη βόρεια περιοχή του Βουκουρεστίου, που προωθεί η εταιρεία Αlesonor, η οποία κλείνει αισίως μία 15ετία παρουσίας στη ρουμανική αγορά, δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων

και έχει πίσω της ελληνικά επενδυτικά κεφάλαια.

Το νέο συγκρότημα κατοικιών θα περιλαμβάνει πάνω από 400 «πράσινες» κατοικίες, με επαρκείς υποδομές και εύκολη πρόσβαση σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, συνεργατικούς- επιχειρηματικούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, σπα, εστιατόρια και καταστήματα. Σύμφωνα με την εταιρεία και το masterplan που έχουν υποβάλει, ποσοστό 85% των έκτασης όπου θα κατασκευαστεί το συγκρότημα θα παραμείνει ελεύθερο, χωρίς δόμηση.

Σε αυτούς που «τρέχουν» το φιλόδοξο project είναι ο Αλεξ Σκούρας, εκ των ιδρυτών και managing partner της Αlesonor, η οποία έχει αναπτύξει πρόσφατα, μεταξύ άλλων, ακόμη ένα οικιστικό project, υψηλών ενεργειακών προδιαγραφών, επίσης στη βορινή πλευρά του Βουκουρεστίου, το Αmber Gardens, ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά για υψηλότερα εισοδήματα. Το Amber Gardens αποτέλεσε το πρώτο μεγάλης κλίμακας οικιστικό project στη Ρουμανία που ενσωματώνει βιοκλιμαστικό σχεδιασμό και ακολουθεί τους κανόνες της «παθητικής» κατοικίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς του, ενώ ο ίδιος ο κ. Σκούρας είχε ενεργό ρόλο στη χάραξη της στρατηγικής της Αlesonor, έχοντας ωστόσο αναπτύξει και άλλες δραστηριότητες, εκτός της αγοράς real estate (στους κλάδους του fitness και του εξοπλισμού άθλησης μέσω της Wellness Solutions, ως αντιπρόσωπος στη Ρουμανία της Κettler, της SKLZ, της Bodytone).

Η Alesonor δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων υψηλών προδιαγραφών στη Ρουμανία, ιδρύθηκε το 2003 και εξειδικεύεται στο κομμάτι των επενδύσεων σε real estate για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμων αποδόσεων, έχοντας συγκεντρώσει αρχικά κεφάλαια ύψους 45 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει συμμετάσχει τόσο σε οικιστικά έργα όσο και σε έργα ανάπτυξης γραφείων, καταστημάτων και βιομηχανικών ακινήτων, ωστόσο πλέον, όπως αναφέρουν οι επιτελείς της, «επικεντρωνόμαστε σε οικιστικά έργα υψηλών περιβαλλοντικών προδιαγραφών, όπου έχουμε αποκτήσει σημαντική εμπειρία στη ρουμανική αγορά, έχοντας αντιμετωπίσει και περιόδους σημαντικών προκλήσεων για την αγορά όπως ήταν αυτές πρίν από μία δεκαετία, εν έτει 2008».

Keywords
Τυχαία Θέματα