"Άκυρο ρίχνει" η Σουηδία στη Βρετανία για οποιεσδήποτε ειδικές συμφωνίες με μεμονωμένες χώρες

Η Βρετανία δεν θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικές συμφωνίες με διάφορες χώρες της ΕΕ, και θα πρέπει να κάνει τις δικές της διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν, όπως ανέφερε η Σουηδία.

Η αρμόδια υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας, Ann Linde ανέφερε πως "υπήρχαν συζητήσεις, όχι μόνο εκκλήσεις από Βρετανούς για διαφορετικές συμφωνίες μεταξύ της Βρετανίας και άλλων χωρών της ΕΕ. Θέλουμε να δώσουμε τέλος σε τέτοιες προτάσεις. Δεν θα πρέπει να υπάρξουν οποιεσδήποτε διαφορετικές συμφωνίες μεταξύ χωρών, αλλά μία ενιαία με την ΕΕ, της οποίας θα ηγηθεί η Κομισιόν".

Τα

σχόλια της Linde γίνονται τη στιγμή που η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May προετοιμάζεται να αποφασίσει πότε να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνα, κάτι που με τη σειρά του θα σημάνει μέχρι και δύο χρόνια διαπραγματεύσεων. Η δήλωση της Linde ακολουθεί και τη γενική γραμμή που χάραξε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel η οποία ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν τέτοιες πρώιμες διαπραγματεύσεις επισήμως ή ανεπισήμως.

Keywords
Τυχαία Θέματα