Αιχμές Λογοθέτη (Libra) κατά Τραμπ: «Τα τείχη του φόβου δεν μας προστατεύουν, μας μειώνουν»

Αιχμές κατά της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ στο μεταναστευτικό άφησε ο CEO του ομίλου Libra, Γιώργος Λογοθέτης, μιλώντας στην Ετήσια Σύνοδο Concordia στη Νέα Υόρκη, σχολιάζοντας παράλληλα την ελληνική προσφυγική κρίση.

Ο Έλληνας εφοπλιστής, που το 2014 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Fortune με τους 40 πλουσιότερους κάτω των 40 ετών, αναφέρθηκε στον Sam, έναν 25χρονο εθελοντή που συνάντησε σε ένα κέντρο υποδοχής της Ελλάδας.

Όταν

τον ρώτησε γιατί επέλεξε να περάσει το χρόνο του βοηθώντας στο κέντρο, αντί να εργάζεται ή να σπουδάζει, ο Sam του απάντησε με την ιστορία της γιαγιάς του, η οποία γλίτωσε από το Ολοκαύτωμα. Οι γονείς της την έσπρωξαν έξω από το τρένο προς το Άουσβιτς όταν ήταν 12 χρονών και εκείνη κατάφερε να επιβιώσει χάρη σε μια οικογένεια που την υιοθέτησε.

«Η αίσθηση του καθήκοντος και ευθύνης να συμβάλλει στο μέλλον των άλλων προήλθε από την καλοσύνη που έδειξαν κάποιοι ξένοι στην γιαγιά του πριν τόσα χρόνια» εξήγησε ο Γ. Λογοθέτης.

«Σήμερα γίνεται λιγότερη συζήτηση για ανοιχτές πόρτες και περισσότερη για υψωμένα τείχη. Αλλά αυτά τα τείχη του φόβου, της προκατάληψης και του πεσιμισμού δεν μας προστατεύουν, μας μειώνουν» συνέχισε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις θέσεις του υποψηφίου προέδρου των Ρεπουμπλικανών.

«Αν διοχετεύσουμε τον θυμό μας σωστά και κυβερνήσουμε με ευαισθησία και κατανόηση, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει μια θετική αλλαγή» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα