Αγωγός και καλώδιο ηλεκτροδότησης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στο επίκεντρο της τριμερούς

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση Ελλάδας -Κύπρου - Ισραήλ ιστορική τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη λέξη συχνά.

Ο κ. Νετανιάχου αναφέρθηκε σε δημιουργία τριμελούς επιτροπής που θα εξετάσει δυνατότητες δημιουργίας αγωγού για μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ και τη Κύπρο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο κ. Νετανιάχου

αναφέρθηκε και στη μεταφορά ηλεκτρισμού με καλώδιο που θα ενώνει την χώρα του με τη Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο ηλεκτρισμός θα παράγεται από φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές. Ιστορική χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ανέφερε ότι εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση ότι οι τρεις χώρες πρέπει να δράσουν συλλογικά για αντιμετώπιση των προκλήσεων. Στόχος της τριμερούς είπε o κ. Αναστασιάδηςς είναι η ειρήνη στη Μεσόγειο μέσω της συνεργασίας των κρατών ενώ ξεκαθάρισε ότι οι όποιες συμφωνίες δεν στρέφονται κατά του οποιουδήποτε κράτους. Παραμένουμε τόνισε ο Πρόεδρος σταθερά δεσμευμένοι στην προώθηση κοινών έργων στον τομέα της ενέργειας.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις ενεργειακές συμφωνίες ενώ αναφερόμενος στο κυπριακό είπε ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε λύση του προβλήματος χωρίς το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων. Τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας Παλαιστινιακού κράτους και στενότερης συνεργασίας του Ισραήλ με την ΕΕ.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα