Αυτούς τους“τζαμτζήδες” θα τους πληρώσουμε ακριβά!

Τελικά, τον Τζαμτζή και τους διάφορους “τζαμτζήδες” της πολιτικής θα τους πληρώσουμε ακριβά και κυρίως εμείς των αστικών κέντρων, αφού εμείς, δεν έχουμε τέτοιους βουλευτές, “να
προτάσσουν τα στήθη τους” και να απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση αν δεν γίνει το...δικό τους!

Οι “τζαμτζήδες” της επαρχίας των δύο κυβερνητικών κομμάτων λοιπόν, υποχρέωσαν την κυβέρνηση να υποχωρήσει στο θέμα της φορολόγησης κάποιων ακινήτων στην επαρχία. Η απώλεια για τα προσδοκώμενα έσοδα από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων από αυτή την υποχώρηση, υπολογίσθηκε σε 200 εκατ. ευρώ.
Έλα όμως που η τρόικα,

έχει τη δική της αριθμητική και τη δική της προσέγγιση στους κυβερνητικούς υπολογισμούς!

Έτσι, δεν μας φτάνουν όλα τ' άλλα και οι αγεφύρωτες απόψεις στις διαπραγματεύσεις, ήρθε τώρα να προστεθεί και το νέο άνοιγμα από τον φόρο στα ακίνητα τον οποίο αυτοί, ανεβάζουν στα 400 εκατ. Ευρώ.
Και φυσικά, απαιτούν εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να υποδείξει από πού θα τα καλύψει.

Η πρώτη απόπειρα της κυβέρνησης ήταν να τα περικόψει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων! Α, ρε Τζαμτζή φωτιές που μας άναψες!
Όμως η τρόικα που, ναι μεν, είναι ανάλγητοι τεχνοκράτες, αλλά ηλίθιοι δεν είναι, γύρισαν κι είπαν: αυτό να το ξεχάσετε.
Γιατί απλά κάτι πρέπει να γίνει και με τα έργα που μπορούν να συμβάλλουν στην ( τρόπος του λέγειν) ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας.
Άλλωστε το ΠΔΕ των τελευταίων ετών, έτσι που έχει πετσοκοπεί, κατ' επίφασιν είναι πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Και τώρα κύριοι “τζαμτζήδες”, για να μην πληρώσουν οι ψηφοφόροι σας κάποια ελάχιστα, ο λογαριασμός στριφογυρίζει και πάλι πάνω από τα δικά μας κεφάλια.
Μπορεί αυτό να σας αφήνει αδιάφορους, αλλά αν κάποια στιγμή βγάλετε τις παρωπίδες θα διαπιστώσετε ότι οι πολίτες των αστικών κέντρων όλης της χώρας, είναι αυτοί που σέρνουν το κάρο όλα αυτά τα χρόνια.
Όποιο τέλος, όποιο φόρο και εισφορά σκεφτούν τα οικονομικά επιτελεία των κυβερνήσεων , τους ίδιους και τους ίδιους αποδέκτες έχουν.
Μισθωτούς, συνταξιούχους και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Κάποιους συντελεστές θα πειράξουν, κάποια αφορολόγητα όρια θα κατεβάσουν έτσι ώστε ο φόρος που θα προκύπτει για όλους εμάς να ισοφαρίζει τον φόρο που τελικά δεν θα πληρώσουν οι αγρότες.
Όπως δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση πως και τις άλλες διαφορές που βλέπει η τρόικα τόσο στη σύλληψη της εισφοροδιαφυγής όσο και στη φοροδιαφυγή, τελικά εμείς θα πληρώσουμε κι αυτό το μάρμαρο.
Γιατί είναι προφανές πως η βουλευτική αποζημίωση του κάθε Τζαμτζή δεν πρόκειται να περικοπεί, ούτε να φορολογηθεί όπως των υπολοίπων Ελλήνων από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι τον τελευταίο εργάτη.
Κι ας κλαίγονται ανερυθρίαστα και χωρίς αιδώ ορισμένοι βουλευτές πως δεν τα βγάζουν πέρα, όταν ο μισθός τους ,είναι διπλάσιος από τους ανώτατους δικαστές και τριπλάσιος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Και μάλιστα κανείς δεν τους υποχρέωσε να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση μας!
Αν είναι λίγα τα 5-6 χιλιάρικα αυτή την περίοδο, ας παραιτηθούν κι ας προσπαθήσουν να τα βγάλουν εργαζόμενοι κι αν είναι τόσο ικανοί, γιατί όχι και περισσότερα.

Blogger Βασίλης Στεφανακίδης
Keywords
Αναζητήσεις
τζαμουτζαλιδες
Τυχαία Θέματα