Αυτή είναι η συμβουλή επιτυχημένου επικεφαλής hedge fund για να βρει κάποιος δουλειά

Ένα από τα ηγετικά στελέχη εκ των πιο επιτυχημένων hedge fund παγκοσμίως, σημειώνει ποια είναι τα στοιχεία κατά την διάρκεια μίας συνέντευξης που τον αποτρέπουν από το να προσλάβει κάποιο νέο εργαζόμενο.

Μία βασική "κόκκινη σημαία" του Mike Butler του Point72 Asset Management – πρώην της SAC Capital — το οποίο

διαχειρίζεται 11,4 δισ. και του οποίου ηγείται ο δισεκατομμυριούχος Steve Cohen εντοπίζεται στο βιογραφικό ενός υποψηφίου για θέση εργασίας και αργότερα, το οποίο μπορεί να μην είναι απολύτως ειλικρινές.

Υπάρχουν βιογραφικά που οι κάτοχοί τους προσπαθούν να καλύψουν χαριτωμένα ένα... ακαδημαϊκό εμπόδιο, αναφέρει ο Butler, τονίζοντας ότι αυτό είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να για να γίνει μία ασφαλής επιλογή νέου εργαζομένου.

"Η ζωή είναι περίπλοκη. Οι άνθρωποι κάνουν παραπατήματα. Να είστε ευθείς μαζί μας", σημειώνει.

Σύμφωνα με τον Butler, αυτό που δεν μπορεί να εντοπίσει είναι η αιτία της αύξησης "σε αυτού του είδους τη συμπεριφορά", αλλά όπως σημειώνει "θα μπορούσε να είναι κάτι για το οποίο συμβουλεύουν τους υποψηφίους" άλλοι φοιτητές.

"Έχω δει πολλές περιπτώσεις όπου πραγματικά ταλαντούχοι άνθρωποι δημιουργούν ερωτηματικά αναφορικά με το πως διαχειρίζονται μία κακή βαθμολογία ή κάποια άλλη κατάσταση που τους κάνει να νιώθουν άβολα ώστε να την παρουσιάσουν στο βιογραφικό τους".

Η άλλη κόκκινη σημαία του Butler είναι το να αναφέρει ο συνεντευξιαζόμενος ότι κίνητρό του είναι τα χρήματα.

Κατά την διάρκειας 45 λεπτών συνέντευξη ο Butler δίνει έμφαση στο γεγονός ότι η εταιρεία ψάχνει για έξυπνους ανθρώπους, με υψηλά standards και πάθος για δουλειά.

Το τμήμα αιτήσεων για τις θέσεις εργασίας έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στην πρόσληψη ενός εργαζόμενου.

Keywords
Τυχαία Θέματα