Αυτή είναι η πλουσιότερη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο

Είναι η έκτη καλύτερη ομάδα της Αγγλίας, έχει αναδειχθεί είκοσι φορές πρωταθλήτρια Αγγλίας και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της KPMG, είναι ο πλουσιότερος ποδοσφαιρικός όμιλος στον πλανήτη.

Ο λόγος για τη Manchester United, που, αν και ξεπέρασε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη λίστα αποτιμήσεων, μετρά τις λιγότερες νίκες από τότε που ξεκίνησαν οι αγώνες για την Premier League.

Η

United που τερμάτισε έκτη και δεν έχει πετύχει νίκη από τότε που αποσύρθηκε ο Alex Ferguson το 2013, αύξησε την αξία της σε 3,1 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα η ομάδα ιδιοκτησίας της οικογένειας Glazer να πάρει κεφάλι έναντι της ισπανικής Ρεάλ, με την οποία πέρυσι μοιραζόταν την κορυφή.

Η αναρρίχησή της είναι ακόμα πιο εκπληκτική δεδομένου ότι η ομάδα έλειπε από την ελίτ του Champions League καθ'ολη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι εγχώριες αποδόσεις της κανονικά θα την απέκλειαν για άλλους 12 μήνες, αν και η νίκη της στο Europa League της εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Champion League την επόμενη σεζόν, αποτρέποντας έτσι την απώλεια εκατομμυρίων από χορηγίες, όπως της Adidas .

Σύμφωνα με την KPMG f οι 32 ομάδες που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη της έχουν συνδυασμένη αξία ύψους 29,9 δισ. ευρώ, ήτοι 14% υψηλότερη από το 2016.

Σχεδόν το 1/3 αυτών των χρημάτων αφορούν τρεις ομάδες: τη United, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα