Αυτά θα καταργήσει ο Τραμπ όταν αναλάβει πρόεδρος των ΗΠΑ

H νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ σημαίνει πως οι μεταρρυθμίσεις και η... υστεροφημία της κυβέρνησης του Ομπάμα θα αντιστραφούν, με τους Ρεπουμπλικανούς να αλλάζουν τα περισσότερα, ή πολλά από αυτά που κατάφερε όπως το Obamacare, τις εμπορικές συμφωνίες, μεταξύ άλλων.

Αν και ο Τραμπ έχει κάνει πολλές υποσχέσεις, δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες για το πως θα τις πραγματοποιήσει. Αν και οι Ρεπουμπλικανοί

ελέγχουν και τις δύο πλευρές τους Κογκρέσου, δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Τραμπ θα έχει πιστούς συντρόφους. Οι περισσότεροι από τους βουλευτές του κόμματός του όπως ο Paul Ryan και ο Mitch McConnell δεν ακολουθούν τις "μεγάλες ιδέες" του Τραμπ όπως ο τοίχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Δεν είναι, επίσης, ξεκάθαρο ποιοί θα είναι οι υπουργοί του, ενώ πολλοί Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να συνεργαστούν μαζί του.

Ο Τραμπ ανέφερε πως η πρώτη μέρα του στο Οβάλ γραφείο θα αφιερωθεί στην μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού και η διαχείριση κεφαλαίων για περισσότερους ελέγχους και απέλαση πάνω από 2 εκατ. μεταναστών με ποινικό μητρώο.

Ο ίδιος επίσης ανέφερε πως η νόμιμη μετανάστευση από αρκετές χώρες θα απαγορευθεί για απροσδιόριστο χρόνο για την προστασία της εθνικής ασφάλειάς.

Επίσης θέλει να καταργήσει εμπορικές συμφωνίες για τις οποίες αναφέρει πως έχουν κοστίσει πολύ ακριβά στον βιομηχανικό τομέα των ΗΠΑ. Δύο από τους στόχους του; ΝΑFTA και Kίνα, ενώ "κερασάκι" θα αποτελέσει και η κατάργηση των εμπορικών συμφωνιών με 11 κράτη του Ειρηνικού.

Σκοπεύει, τέλος, να καταργήσει το Obamacare, το πρόγραμμα που περισσότερο από όλα χαρακτήρισε την οκταετή θητεία του Μπαράκ Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα