Εθνική Ασφαλιστική: Τα τυπικά μένουν για να περάσει στο ελληνοαμερικανικό σχήμα Exin Group

09:25 5/6/2017 - Πηγή: BankWars

Είναι θέμα ολίγων ημερών να καταλήξουν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον προτιμητέο αγοραστή της Εθνικής Ασφαλιστικής, προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία πώλησης.

Στην αγορά θεωρείται δεδομένο ότι νικητής στον διαγωνισμό είναι το ελληνοαμερικανικό σχήμα Exin Group, του J. Calamos.

Στις 16 Μαίου, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουργκ Ρος, παρεμβαίνει στο θέμα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα.

Σε επιστολή του προς την ΕΤΕ, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι θα αποτελούσε θετική εξέλιξη, η Εθνική Ασφαλιστική να καταλήξει στο ελληνοαμερικανικό σχήμα Exin Group.

Στο σχήμα Exin Group, του J. Calamos, συμμετέχουν οι Παύλος Κανελλόπουλος, JohnCalamos, JohnKoudounis – και MattFairfield.

Το σχήμα αυτό αντιμετωπίζεται από στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, ως σχήμα υψηλής εξειδίκευσης στα ασφαλιστικά πράγματα, καθώς ο MattFairfield θεωρείται ισχυρός παίκτης στην αμερικανική ασφαλιστική αγορά, με εμπειρία στις εξαγορές και διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ασφαλιστικών υπηρεσιών και εμπειρία.

Επίσης η χρηματοοικονομική ευρωστία και κεφαλαιακή δύναμη του CalamosInvestments που συμμμετέχει στηνExin, αναδεικνύεται, μέσα και από τη συμμετοχή του ελληνοαμερικανού John Koudounis , o oποίος είναι και ο CEO της CalamosInvestments. Ο Koudounis με σημαντική παρουσία στον χρηματοοικονομικό κλάδο, γνωστός αναλυτής σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ (Fox, CNBC, Bloomber) ήταν το 2014 ο νεότερος CEO της WallStreet, αλλά επίσης κατέχει την επίζηλη ιδιότητα του μέλους του πανίσχυρου BrettonWoodsCommittee.

Οι Κανελόπουλος – Αδαμαντιάδης ειναι οι πόλοι του Exin στην Αθήνα με εδραιωμένη συνεργασία έχοντας απο κοινού με την ExinPartners αγοράσει την AIG με σημαντική θέση στο εγχώριο ασφαλιστικό τοπίο.

Αντίπαλο δέος, ήταν η κινέζικη Fosun International Ltd, ένας από τους πλέον επιθετικούς Κινέζικους ομίλους εξαγορών. Η Fosun συμμετέχει στην κοινοπραξία της Lamda Development, συμφερόντων Λάτση, στο Ελληνικό. (Ο όμιλος Λάτση είναι και μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα)

Σύμβουλοι για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι οι Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Keywords
Τυχαία Θέματα