Wood Group: Εξαγοράζει την Amec με £2,2 δισ.

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Amec Foster Wheeler κατέληξε ο όμιλος John Wood έναντι τιμήματος 2,2 δισ. στερλινών που θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετοχές.

Η αξία του παρόχου υπηρεσιών μηχανικής αποτιμάται σε 2,23 δισ. στερλίνες.

Οι μέτοχοι της Amec θα λάβουν ποσοστό 0,75 της νέας μετοχής της Wood Group για κάθε μία μετοχή της Amec που κατέχουν. Κατά

τον τρόπο αυτόν, θα αποκτήσουν περί το 44% του νέου ομίλου που θα προκύψει.

Η εξαγορά πραγματοποιείται μετά από αρκετά χρόνια πιέσεων στα κέρδη των παρόχων υπηρεσιών τον κλάδο ενέργειας, λόγω της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου που ανάγκασε τους πελάτες να μειώνουν τις δαπάνες και να αναβάλουν την ανάληψη μεγάλων έργων.

Με τη συγχώνευση, οι εταιρείες στοχεύουν στην περικοπή δαπανών, στην επέκταση του εύρους των δραστηριοτήτων τους και στο να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Υπενθυμίζεται και το πρόσφατο deal της General Electric, τον περασμένο Οκτώβριο να προχωρήσει στη συγχώνευση του βραχίονα των υπηρεσιών κοιτασμάτων πετρελαίου με την Baker Hughes.

Σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος της 10ης Μαρτίου, οι όροι της εξαγοράς από τη Wood Group, αντιπροσωπεύουν μια αξία 564 πενών ανά μια μετοχή της Amec με premium 29% στη μέση τιμή 30 ημερών.

Η μετοχή της Amec έκανε άλμα 23% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, φθάνοντας σε υψηλά σχεδόν 20 ετών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Wood Group, Ian Marchant, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι πρόεδρτος και το νέο σχήμα μετά τη συγχώνευση, «ο συνδυασμός (των δύο εταιρειών) αντιπροσωπεύει μια μετασχηματιστική συναλλαγή για την ομάδα της Wood, η οποία επιταχύνει τη στρατηγική μας και δημιουργεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στον χώρο της μηχανικής και των τεχνικών υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα