Άνοδος στην Ασία εν αναμονή αποφάσεων για τα επιτόκια

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, ωστόσο οι traders παραμένουν ανήσυχοι ενόψει μιας πιθανής αύξησης επιτοκίων από τη Fed εντός της εβδομάδας, αλλά και της συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της CME Group η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την Fed διαμορφώνεται στο 88,6%.

Στη

Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi έκλεισε με άνοδο 0,97%, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται να ανησυχούν για ενδεχόμενο πολιτικό ρίσκο στην περιοχή μετά την αποπομπή της προέδρου Park Geun-hye που είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας, στο οποίο εμπλέκεται και ο επικεφαλής της Samsung, Jay Y. Lee.

«Το θέμα πλέον είναι αν τέτοιου είδους πολιτικές αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιώσεις των νόμων περί εμπορίου και στην ανανέωση των παλιομοδίτικων πρακτικών που τελικά θα οδηγήσει στην επαναξιολόγηση των κορεατικών μετοχών», σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Nomura, CW Chung.

O ιαπωνικός Nikkei σημείωσε ανάκαμψη από απώλειες που σημείωνε τις πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσης και έκλεισε με άνοδο 0,15%, καθώς το γεν συνεχίζει να υποχωρεί έναντι του δολαρίου.

Νωρίτερα, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι οι δομικές παραγγελιές μηχανημάτων υποχώρησαν κατά 3,2% τον Ιανουάριο έναντι του προηγούμενου μήνα, κάτω από τις εκτιμήσεις για αύξηση 0,5% του Reuters. Ο συγκεκριμένος δείκτης είναι πρωτεύον στοιχείο για την πορεία των κεφαλαιακών δαπανών τους επόμενους έξι με εννέα μήνες.

Σε ετήσια βάση οι βασικές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 8,2%.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό υποστήριξης προς το πρόσωπο του προέδρου Αμπε υποχώρησε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το 56%

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Sheng σημείωσε άνοδο 1,13%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,76%.

Σε αρνητικό έδαφος με πτώση 0,32% ο ASX 200 στην Αυστραλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα