Volvo: Πριν την IPO «επιτίθεται» με νέα έκδοση SUV

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει το έδαφος της αρχικής δημόσιας προσφοράς, παρουσιάζοντας την ανανεωμένη βερσιόν του μοντέλου με τις περισσότερες πωλήσεις: του XC60. Το SUV έρχεται να ανταγωνιστεί σε έναν υπερκορεσμένο χώρο με την X3 της BMW και το Q5 της Audi.

Το ανανεωμένο μοντέλο

θα είναι διαθέσιμο εντός του έτους. Σχεδιαστικά προσομοιάζει με το κορυφαίο της συγκεκριμένης σειράς SUV, του XC90 και διοαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά ασφαλείας. Εχει επίσης σύστημα αυτόματης πλοήγησης και μπορεί να φρενάρει μόνο του μέχρι την ταχύτητα των 130 χλμ/ώρα. Το εν λόγω μοντέλο παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πλέον, η Volvo δρέπει τους καρπούς της επένδυσης ύψους 11 δισ. δολ. που έκανε για να εκσυγχρονίσει τα εργοστάσιά της και να αναμορφώσει τη σειρά της, ξεκινώντας από το XC90 το 2014.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Γκέτεμπουργκ ανήκει στον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Li Shufu, ο οποίος την αγόρασε το 2010 έναντι 1,5 δισ. δολ. από τη Ford.

Σημειώνεται ότι το μοντέλο XC60 που δημιουργήθηκε πριν από 9 χρόνια αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο των πωλήσεων της Volvo το 2016.

Γίνονται σκέψεις για IPO, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα πωληθούν μετοχές στο κοινό. Η πρώτη πώληση ομολόγων έγινε από τη Volvo τον Μάιο και απέφερε 500 εκατ. ευρώ από θεσμικούς επενδυτές. Τον Νοέμβριο προχώρησε σε πώληση ομολόγων ύψους 3 δισ. σουδικών κορώνων, ενώ έναν μήνα μετά άντλησε 5 δισ. κορώνες μέσω της πώλησης μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών σε τρεις Σουηδούς επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα