EDF: Ετοιμάζει ΑΜΚ 4 δισ. ευρώ

Ξεκίνησε η πώληση μετοχών αξίας 4 δισ. ευρώ από τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρισμού της Γαλλίας, Electricite de France. Στόχος η ενίσχυση του ισολογισμού της, αλλά και η εξεύρεση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του πυρηνικού εργοστασίου της στη Νοτιοανατολική Αγγλία.

Οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν τρεις νέες μετοχές για κάθε δέκα παλιές που έχουν στην κατοχή τους στην τιμή των 6,35

ευρώ το κομμάτι, δηλ. σε τιμή χαμηλότερη κατά 1/3 από την τιμή κλεισίματος της Δευτέρας.

Το γαλλικό κράτος που κατέχει το 86% της εταιρείας κοινής ωφέλειας θα καλύψει τα 3 δισ. ευρώ από τα 4 δισ. που ζητά η EDF μέσω της αμκ., όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία με ανακοίνωσή της.

H EDF βρέθηκε αντιμέτωπη με απώλειες, λόγω της ασθενικής εικόνας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας το 2016, αλλά και σημαντικών καθυστερήσεων στη λειτουργία πυρηνικών εργοστασίων της, γεγονότα που την ώθησαν να μειώσει τις προβλέψεις της για κερδοφορία δύο φορές εντός του 2016. Παράλληλα, μείωσε κόστη και θέσεις εργασίας, ανέστειλε επενδυτικά σχέδια, ενώ κατήρτησε και σχέδια αποεπένδυσης ύψους 10 δισ. ευρώ από το 2015 έως το 2020, ώστε να ρίξει βάρος στη χρηματοδότηση του πυρηνικού εργοστασίου στο Hinkley Point, στο οποίο έχει μερίδιο 12 δισ. στερλινών..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η περίοδος εγγραφής θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 21 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα