Vodafone: Προς συγχώνευση με την αντίπαλό της Idea Cellular

Η Vodafone επιβεβαίωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για τη συγχώνευση της ινδικής μονάδας της με την εταιρεία Idea Cellular. Η συμφωνία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του μεγαλύτερου παρόχου κινητής τηλεφωνίας στη χώρα, ενώ θα αφαιρέσει κι έναν... πονοκέφαλο γαι τον CEO, Vittorio Colao.

H Vodafone

που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος δικτύων κινητής, έχει αντιμετωπίσει μια ταραχώδη πορεία από την εποχή που μπήκε στην ινδική αγορά το 2007, καθώς ο πόλεμος τιμών και η μάχη των φόρων έκαναν την εν λόγω αγορά, μακράν την πιο απρόβλεπτη για τη Vodafone.

Οι συζητήσεις με τη μητρική της Idea, τον Όμιλο Aditya Birla, ενδέχεται να οδηγήσει τη Vodafone στο σπάσιμο του ινδικού τομέα δραστηριοτήτων της σε μια ξεχωριστή εταιρεία. Σημειώνεται ότι Aditya Birla και Vodafone θα έχουν ίσα δικαιώματα στη νέα εταιρεία. Η μετοχή της Idea είδε αύξηση έως και 29%, με την αγοραία αξία της νε ξεπερνά τα 5 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Vodafone ενισχύθηκε έως και 4,1%.

Σύμφωνα με τη Βerenberg Βank, ένας όμιλος από την ένωση της Vodafone και της Idea θα έχει γύρω στα 375 εκατ. συνδρομητές και γύρω στο 36% μερίδιο αγοράς. Παράλληλα, εκτιμάται ότι οι δυο εταιρείες θα αλληλοσυμπληρώνονται και από γεωγραφικής άποψης, αν και κάποιες αλληλοεπικαλύψεις σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως απαιτήσουν αποεπενδύσεις για λόγους ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα