Saudi Aramco: Εξετάζει deals $5 δισ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων σε εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εξετάζει η Saudi Aramco, η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, στο πλαίσιο των σχεδιασμών της να διαφοροποιηθεί από την παραγωγή αργού.

Τράπεζες, όπως η HSBC, η JPMorgan και η Credit Suisse έχουν προσκληθεί προκειμένου να αναλάβουν να βοηθήσουν την Aramco να εντοπίσει πιθανά

deals, αλλά και να αναλάβουν τον ρόλο συμβούλου. Η εταιρεία επιδιώκει να φέρει ξένους ειδικούς στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο βασίλειο, προσθέτοντας ότι οι πρώτες επενδύσεις θα γίνουν εντός του έτους.

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να παράξει 10 γιγαβάτ ενέργειας από ανανεώσιμες, μεταξύ των οποίων και ηλιακή, αιολική και πυρηνική ενέργεια έως το 2023 και να μετατρέψει την Aramco σε μια διαφοροποιημένη εταιρεία του ενεργειακού κλάδου.

Το βασίλειο επίσης σχεδιάζει να αναπτύξει ερευνητική και μεταποιητική βιομηχανία στην ανανεώσιμη ενέργεια, ως μέρος ενός σχεδίου οικονομικού μετασχηματισμού που ανακοινώθηκε από τον πρίγκιπα Mohammed bin Salman τον περασμένο Απρίλιο.

Εξάλλου, όπως είπε στο Φόρουμ του Νταβός ο υπουργός Ενέργειας και πρόεδρος της Aramco, Khalid Al-Falih, το βασίλειο σκοπεύει να γίνει διεθνής «ατμομηχανή» στην ανανεώσιμη ενέργεια. Μέχρι το 2030, ο στόχος είναι το 30% της ενέργειας που θα χρησιμοποιεί το βασίλειο, να προέρχεται από πηγές ανανεώσιμης ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα