Virtus Fund: Αγόρασε το 51% της Aστήρ Αφοί Βυτογιάννη

Την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Aστήρ Αφοί Βυτογιάννη ανακοίνωσε σήμερα το Virtus South European Fund, η πρώτη επένδυσή του στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το fund αγόρασε το 51% της Αστήρ. Η εταιρεία ειδικεύεται στην κατασκευή μεταλλικών πωμάτων για τις γυάλινες

φιάλες μπύρας, αναψυκτικών και άλλων ποτών και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη βιομηχανική ζώνη του Αυλώνα Αττικής.

Με μια διαδρομή άνω των 50 ετών, η εταιρεία διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγική διαδικασία. Ο προσανατολισμός της Αστήρ είναι καθαρά εξωστρεφής, με το 90% της παραγωγής της να εξάγεται σε 45 χώρες, και στους πελάτες της συγκαταλέγονται οι μεγαλύτερες εταιρίες εμφιάλωσης μπύρας και αναψυκτικών διεθνώς.

Η εταιρεία έχει σταθερά ανοδικό κύκλο εργασιών, ελκυστικούς οικονομικούς δείκτες και υψηλό EBITDA. Το 2016 η εταιρεία κατέγραψε κύκλο εργασιών στα 21 εκατ. ευρώ με περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ενώ παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και επέκτασης της δραστηριότητάς της σε νέες αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Virtus ιδρύθηκε από τον κ. Λάμπρο Παπακωνσταντίνου με κεφάλαια ελλήνων και ξένων επενδυτών, με σκοπό να επενδύσει σε ελληνικές εταιρίες που εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης των εργασιών τους και της κερδοφορίας τους.

Η συγκεκριμένη δυναμική επένδυση στοχεύει στην περαιτέρω διεθνοποίηση και ανάπτυξη της Αστήρ καθώς και στη βελτιστοποίηση των οικονομικών μεγεθών της μέσα από τη νέα συνεργασία διοίκησης και επενδυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα