VW: Μετά το σκάνδαλο ξεκινά «πόλεμο» με τους εργαζόμενους

Ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Matthiaw Mueller, προσπαθεί να «νικήσει» τους εργαζόμενους στην εταιρεία, προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτητα στην αναδιάρθρωση του ομίλου, μετά το σφοδρό πλήγμα που δέχθηκε από το σκάνδαλο αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων.

Έξι μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και τις πρόσφατες αποκαλύψεις

ότι κορυφαία στελέχη της εταιρείας «δεν πρόσεξαν έγκαιρα τις προειδοποιήσεις», οι εργαζόμενοι στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθούν να αποφύγουν να καταστούν ο αποδιοπομπαίος τράγος και τελικά να πληρώσουν αυτοί.

Ο Herbert Diess, κορυφαίο στέλεχος της VW είναι αυτός που ηγείται όσων στηρίζουν το πρόγραμμα περικοπής δαπανών, κάτι το οποίο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για περισσότερους από 20.000 εργαζόμενους στον όμιλο, οι οποίοι είχαν συνάντηση την Τρίτη στο κεντρικό εργοστάσιο της VW, στο Βόλφσμπουργκ.

Ο Diess στηρίζει ένα πρόγραμμα 12 σημείων, προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή αλλά και την αποτελεσματικότητα του ομίλου, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για όλους και όχι απειλή για τους εργαζόμενους.

Όμως ο Bernd Osterloh, εκπρόσωπος των εργαζομένων στην VW, τόνισε τον Ιανουάριο έχει χαρακτηρίσει τον στόχο του Diess για αύξηση της παραγωγής κατά 10% ως «μη ρεαλιστικό». Όπως όλα δείχνουν οι δύο άνδρες μάλλον δεν έχουν βρει ακόμη κοινό σημείο συνεννόησης.

«Ο κ. Diess είπε ορισμένα ορθά πράγματα, αλλά μάλλον θα πρέπει να βελτιώσει και τον τρόπο που τα μεταφέρει στους εργαζόμενους. Ας μιλήσουμε μεταξύ μας και όχι ο ένας για τον άλλο», υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Osterloh.

Οι επικεφαλής των εργαζομένων δέχονται την ανάγκη να υπάρξει ένα πρόγραμμα περικοπής δαπανών και αύξησης των αποθεματικών, αλλά χωρίς αυτό να πλήξει τους ίδιους τους εργαζόμενους και φυσικά τις αποδοχές τους.

Το σκάνδαλο, όμως, έχει αυξήσει τις πιέσεις στην εταιρεία, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμα αλλά και δικαστικές διεκδικήσεις πολλών δισ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα