Πόσο θα... κοστίσει το σκάνδαλο ντόπινγκ στη Μαρία Σαράποβα

Από την αναγγελία-σοκ της Μαρίας Σαράποβα ότι βρέθηκε ντοπαρισμένη, πολλά έχουν αλλάξει για την σούπερσταρ του τένις...

Η 28χρονη Ρωσίδα βρέθηκε θετική στο μελδόνιο που όπως η ίδια ισχυρίστηκε έπαιρνε για λόγους υγείας για μια δεκαετία χωρίς να γνωρίζει ότι είχε απαγορευτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ από την 1η Ιανουαρίου.

Την αρχή έκανε ο για πολλά χρόνια, χορηγός της, η Nike, που ανακοίνωσε ότι σταματάει την συνεργασία της μαζί της κάτι που αναμένεται να της κοστίσει πολλά εκατομμύρια δολάρια. Ακολούθησε η Porsche

και η ελβετική μάρκα ρολογιών Tag Heuer.

Συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων των επώνυμων ενδυμάτων, η συμφωνία χορηγίας που είχε υπογράψει με τη Nike το 2010 αναφέρεται από το BBC ότι ήταν αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, η Tag Heuer ήταν σε συζητήσεις για να επεκτείνει τη συμφωνία της με την Σαράποβα, η οποία έληξε στο τέλος του περασμένου έτους, αλλά με μια δήλωση στο CNBC σήμερα, η εταιρεία έκανε σαφές ότι δεν επιθυμεί πλέον να ανανεώσει το συμβόλαιο. Το ίδιο και η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche χωρίς να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Σαράποβα θεωρείται η υψηλότερα αμειβόμενη αθλήτρια στον κόσμο, κερδίζοντας 29,7 εκατ. δολάρια σε χρηματικά έπαθλα και από συμβόλαια μεταξύ του Ιουνίου 2014 και του 2015, σύμφωνα με το Forbes.

Η τενίστρια έχει επίσης συμβόλαια με την American Express και την Evian.

Keywords
Τυχαία Θέματα