Uber: Ζημιές άνω των $800 εκατ. το γ' τρίμηνο

Ακόμα και μετά την έξοδο της Uber Technologies από την Κίνα, οι ζημιές της έχουν παραμείνει δυσθεώρητα υψηλές.

Κατά το εννεάμηνο του 2016, έχασε πάνω από 2,2 δισ. δολάρια, ενώ, μόνο κατά το γ' τρίμηνο, οι ζημιές της Uber ξεπέρασαν τα 800 εκατ. δολάρια, εξαιρουμένης της λειτουργίας της στην Κίνα.

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα της εταιρείας εξακολουθούν να αυξάνονται, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι εγκατέλειψε

την πιο δημοφιλή αγορά στον κόσμο. Συγκεκριμένα, τα καθαρά της έσοδα ανήλθαν σε 3,76 δισ. δολ. κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2016 και αναμένεται να ξεπεράσει τα 5,5 δισ. δολ. φέτος, σύμφωνα με μια πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Η Uber, που έχει τη βάση της στο Σαν Φρανσίσκο, δεν σχολιάζει τις οικονομικές της επιδόσεις ακόμα κι όταν η αποτίμησή της σκαρφαλώνει στα 69 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας στα χαρτιά κολοσσούς όπως η General Motors και η Τwitter.

Οι κρατήσεις της Uber ανήλθαν σε 5,4 δισ. δολ. κατά το γ' τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση έναντι των 5 δισ. δολ. κατά το β' τρίμηνο και των 3,8 δισ. δολ. κατά το α' τρίμηνο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επιβράδυνση στις κρατήσεις της Uber μπορεί εν μέρει να εξηγηθεί από την απόφασή της να εγκαταλείψει την Κίνα. Όπως είχε ανακοινώσει στις αρχές Αυγούστου, είχε συμφωνήσει με τη Didi Chuxing να φύγει από την κινεζική αγορά λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα μερίδιο 17,5% της κινεζικής εταιρείας. Ως μέρος της συμφωνίας, η Didi επένδυσε 1 δισ. δολ. στην Uber. Τα οικονομικά στοιχεία της Uber για το γ' τρίμηνο, δεν συμπεριλαμβάνονται οι δραστηριότητες στην Κίνα, οι οποίες είχαν συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα β' τριμήνου.

Να σημειωθεί ότι η Didi Chuxing είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πλατφόρμα για μετακινήσεις στον κόσμο, με πελατολόγιο που ξεπερνά τα 300 εκατ. χρήστες σε περισσότερες από 400 πόλεις της Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα