Toyota: Πολύ νωρίς για τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα

Ο πρόεδρος της Toyota, Takeshi Uchiyamada, έχει γίνει γνωστός ως ο «πατέρας του Prius», για τη δουλειά που έχει κάνει στο Νο1 σε πωλήσεις υβριδικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Τώρα ο ισχυρός άνδρας της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναφέρει ότι τα οχήματα κυψελών καυσίμου θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τα υβριδικά για να γίνουν εξίσου δημοφιλή κι αυτό γιατί απαιτείται η δημιουργία της

κατάλληλης υποδομής.

«Τα υβριδικά πούλησαν πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζαμε», ανέφερε ο 70χρονος Uchiyamada, από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. «τα αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου μάλλον δεν θα έχουν τόσο γρήγορη αποδοχή, καθώς πρέπει να ετοιμαστούν υποδομές πριν πάρουν σημαντική θέση στην αγορά αυτοκινήτου».

Τα αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του σχεδίου της Toyota να μειώσει κατά 90% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα οχήματά της μέχρι το 2050.

Με στόχο να κάνει πιο εύκολη της δημιουργία της κατάλληλης υποδομής, η Toyota, καθώς και άλλες τέσσερις από τις μεγαλύτερες ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνασπίστηκαν με πετρελαϊκούς κολοσσούς, όπως Shell και η Τotaώστε να επενδύσουν 10 εκατ. ευρώ σε προϊόντα σχετικά με την υδρογονοκίνηση με ορίζοντα πενταετίας.

Ωστόσο, τα οχήματα κυψελών καυσίμου μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπα με εμπόδια, δεδομένου ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει πως θα αντιστρέψει την πολιτική Ομπάμα για την αντιμετώπιση της της κλιματικής αλλαγής και ότι θα βγάλει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα