Επιφυλακτικές κινήσεις στην Ευρώπη εν αναμονή του νέου προέδρου

Στάση αναμονής και επιφυλακής για τους επενδυτές, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς πλησιάζει η ώρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ από τον οποίο όλοι αναμένουν κάποια σημάδια γαιατην πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει.

Με κέρδη 0,13% ο πανευρωπαϊκός STOXX 600, ενώ στα ταμπλό, ο FTSE100 στο Λονδίνο με πτώση 0,08%. Απώλειες 0,03% για τον DAX, σε θετικό έδαφος CAC40 και ΙΒΕΧ35 με άνοδο ο,11% και 0,22% αντίστοιχα.

Ο τομέας πρώτων υλών υποχωρούσε νωρίτερα πάνω από

0,6% λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου, ενώ ο τομέας αυτοκινήτων και υγείας σημείωναν επίσης πτώση.
Οι πετρελαϊκές μετοχές σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη καθώς οι επενδυτές περιμένουν από τους παραγωγούς να επιβεβαιώσουν τη συμμόρφωσή τους με τη συμφωνάι του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, σε συνάντηση που θα έχουν το Σαββατοκύριακο.

Στα εταιρικά νέα, ακόμα μια γαλλική εταιρεία προσπαθεί να μπει στην ιταλική αγορά. Πρόκειται για τον κολοσσό πολυτελών ειδών LVMH που αναμένεται να εξαγοράσει το 10% του ομίλου οπτικών Marcolin.

Η μετοχή της Edenred ήταν μια από τοις μετοχές με τις χειρότερες επιδόσεις με πτώση άνω του 2,5%. Η μηχανολογική εταιρεία Amec είχε αντιθέτως άνοδο 4,5% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από τη Societe Generale από σύσταση hold σε σύσταση buy.

Στο μεταξύ, οι αγορές αποτίμησαν και τις ειδήσεις που προέκυψαν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, που ανακοίνωσε χθες ότι θα διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική της πολιτική για όσο χρειαστεί. Παρά τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, η ΕΚΤ απέχει ακόμα πολύ από τον στόχο του 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα