To τζετσετ υπέρ του Brexit οργανώνει την καμπάνια του από βίλες στη Γαλλία

Ο πρώην Βρετανός ΥΠΟΙΚ Νigel Lawson (επί Margaret Thatcher) προσπαθεί να ωθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός της ΕΕ. Eάν επιτύχει θα έχει ακόμη ένα δικό του σπίτι εντός της ΕΕ, ενώ οι περισσότεροι Βρετανοί θα πρέπει να μάθουν διαφορετικά.

Ο Lawson, πρόεδρος του Vote Leave, περνά πολύ καιρό στην νοτιοδυτική Γαλλία, στο σπίτι του, τη στιγμή που προσπαθεί να «σπάσει» τα δεσμά της ΕΕ με τη Βρετανία. Ενώ θέλει ένα Brexit, φαίνεται πως... ποντάρει διαφορετικά σε προσωπικό επίπεδο.

Σε μία

καμπάνια η οποία κυριαρχείται από το συναίσθημα και τη «θεατρικότητα» οι προσωπικές lifestyle επιλογές αυτών που πιέζουν προς μία απόσχιση από την ΕΕ, αφήνουν την ατζέντα τους ανοικτή σε επιθέσεις λόγω υποκριτικής στάσης.

Ο εκπρόσωπος του Leave.EU αναφέρει πως το γκρουπ του θέλει η Βρετανία να συνυπάρξει με τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά με τους δικούς της όρους.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του Vote Leave αναφέρει πως ο κ. Lawson είναι ακόμη επίσημα Βρετανός υπήκοος και αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια. Στο παρελθόν, ο Lawson έχει χρησιμοποιήσει το παράδειγμα του σπιτιού του στη Γαλλία ως ένδειξη πως δεν είναι εναντίον της Ευρώπης, αλλά ενάντια στην ΕΕ η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «έχει περάσει την ημερομηνία λήξης της».

Με το δημοψήφισμα να λαμβάνει χώρα τον Ιούνιο, οι υποστηρικτές του Brexit μπορεί να έχουν μόνο τέσσερις μήνες να πείσουν τους πολίτες. Το κίνημα για παραμονή στην ΕΕ έχει προβάδισμα 8% έναντι του αντιπάλου του, αλλά έχει επιδείξει πτώση από το +19% του προηγούμενου μήνα.

Αναφορικά, ο κ. Lawson και η σύνδεσή του με τη Γασκώνη είναι τόσο μεγάλη που το 2010 μπήκε στο τιμητικό γκρουπ των "Compagnie des Mousquetaires d'Armagnac", το οποίο τιμά τη ζωή στην περιοχή αλλά προωθεί και το γνωστό ντόπιο brandy. Προφανώς αυτή του η σύνδεση έχει στοχοποιηθεί από την καμπάνια υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα