Sony: Μπαίνει δυναμικά στο χώρο του mobile gaming

Η Sony κάνει βήματα για να επανακτήσει το χαμένο της έδαφος στον τομέα του mobile gaming.

Η εταιρεία ανακοίνωσε 11 νέους τίτλους παιχνιδιών που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, ενώ αποκάλυψε και το λεγόμενο Project Field. Πρόκειται για μία λεπτή συσκευή στο μέγεθος μεγάλου τετραδίου το οποίο συνδέεται με άλλα καθημερινά αντικείμενα

τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το gaming σε ταμπλέτες και smartphones.

Η συσκευή δέχεται τα «μηνύματα» του χρήστη από ηλεκτρονικά τσιπάκια τα οποία έχουν εγκατασταθεί σε κάρτες ή φιγούρες, και ακολουθεί τις κινήσεις τους, μεταδίδοντας τις εντολές σε ταμπλέτες και smartphones μέσω Bluetooth. Ο υπεύθυνος του Project Field στη Sony, Kazuyuki Sakamoto ανέφερε πως μελετάται ήδη η διαδραστικότητα μεταξύ του πρότζεκτ αυτού με τις δημοφιλείς παιχνιδοκονσόλες PlayStation ή τις τηλεοράσεις.

Παρόλα αυτά μερικοί αναλυτές δεν ποντάρουν στη βιωσιμότητα του στοιχήματος αυτού. Ο Serkan Toto, ιδρυτής της Kantan Games Inc. ανέφερε πως «Οι χρήστες των φορητών συσκευών δε θέλουν θα ξοδέψουν χρήματα και να κουβαλούν ένα έξτρα αξεσουάρ μαζί τους μόνο και μόνο για να παίζουν παιχνίδια. Πιστεύω πως η ιδέα της Sony είναι καλή, αλλά δεν είναι συμβατή με το mainstream".

Η Sony επίσης ανακοίνωσε πως δημιούργησε ένα νέο στούντιο, τη ForwardWorks η οποία θα συνεργαστεί με developers όπως η Gree Inc., για την επανακυκλοφορία κλασσικών παιχνιδιών των παλαιών PlayStation για κινητές συσκευές.

Keywords
Τυχαία Θέματα