Softbank: Εξαγόρασε εταιρείες ρομποτικής της Alphabet

Ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός SoftBank ανακοίνωσε την εξαγορά της Boston Dynamics, μιας εταιρείας που κατασκευάζει ανθρωποειδή ρομπότ, αλλά και της Schaft, της άλλης εταιρείας ρομποτικής της Alphabet. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ωστόσο δεν αποκαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alphabet προσπαθούσε να πουλήσει την Boston Dynamics εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο.

Η Alphabet συνεχίζει να εμπορευματοποιεί

την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης σε λογισμικό καθώς και σε hardware, όπως το Google Home.

H Google είχε αποκτήσει τη Boston Dynamics το 2013. Τα ρομπότ της Boston Dynamics χρησιμοποιήθηκαν στο DARPA Robotics Challenge το 2015.
όσο για τη Schaft, εξαγοράστηκε από τη Google το 2013.

Σύμφωνα με τον CEO της Softbank, Masayoshi Son, «σήμερα, υπάρχουν πολλά θέματα που ακόμα δεν μπορούμε να λύσουμε από μόνοι μας, μέσω των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Η έξυπνη ρομποτική θα αποτελέσει οδηγό στο επόμενο στάδιο της Επανάστασης της Πληροφορικής και η ομάδα της Boston Dynamics είναι ηγέτιδα δύναμη στα νέα, προηγμένα ρομπότ. Είμαι ενθουσιασμένος που τους υποδέχομαι στην οικογένεια της SoftBank και ανυπομονώ να τους υποστηρίξω καθώς συνεχίζουν να εξελίσσουν το πεδίο της ρομποτικής και εξερευνούν τις νέες εφαρμογές, πράγματα που βοηθούν να γίνει η ζωή ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο ολοκληρωμένη».

Η SoftBank συγκεντρώνει σχήματα προκειμένου να δημιουργήσει ένα ταμείο 100 δισ. δολ. που θα έχει ως αποστολή την υποστήριξη των εταιρειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα