Οι πιθανοί διάδοχοι της Τερέζα Μέι

«Τα μαχαίρια ακονίζονται και οι δολοφόνοι σιγά σιγά παίρνουν θέση», σχολιάζει η Telegraph για τις πιέσεις που δέχεται η Τερέζα Μέι να παραιτηθεί απ' την ηγεσία των Συντηρητικών.

Ήδη στο Λονδίνο οι φήμες για το ποιος μπορεί να την αντικαταστήσει δίνουν και παίρνουν. Και όπως σημειώνει η εφημερίδα η μάχη στο παρασκήνιο έχει πάρει "φωτιά".

Σύμφωνα με την Telegraph αυτοί είναι οι πιο πιθανοί διάδοχοι της Μέι:

1. Μπόρις Τζόνσον

Είναι

ο πρώτος στη λίστα της διαδοχής. Ο άνθρωπος που ηγήθηκε της καμπάνιας υπέρ του Brexit μπορεί να προτίμησε να μείνει στο περιθώριο στην κούρσα διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον, όμως τώρα μπορεί να ήρθε η σειρά του να αναλάβει. Είναι 52 ετών και οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν απόδοση 2/1.

2. Φίλιπ Χάμοντ

Πολλοί θεωρούσαν ότι ο 61χρονος υπ. Οικονομικών θα έφευγε από την κυβέρνηση της Μέι στην περίπτωση που η τελευταία εξασφάλιζε την αυτοδυναμία. Και αυτό καθώς φέρεται να διαφωνεί σε βασικά σημεία της πολιτικής της Μέι. Γι αυτό εξάλλου στην προεκλογική περίοδο φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και μακριά απ' το προσκήνιο της αντιπαράθεσης. Σημαίνων στέλεχος των Τόρις εκτέλεσε χρέη υπ. Μεταφορών και υπ. Άμυνας στις κυβερνήσεις Κάμερον.

3. Άμπερ Ρουντ

Η αντικαταστάτρια της Τερέζα Μέι στο υπ. Εσωτερικών αλλά και στα προεκλογικά τηλεοπτικά ντιμπέιτ έχει εξελιχθεί σε υπολογίσιμη δύναμη στο κόμμα των Συντηρητικών. Έχοντας καταφέρει να κερδίσει από το 2010 την έδρα της κομητείας Hastings and Rye, προπύργιο των Εργατικών, η πρώην επενδυτική τραπεζίτης και venture capitalist κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να έχει τεράστια πολιτική ανέλιξη. Ωστόσο αυτή τη φορά κατάφερε να εξασφαλίσει μόλις για 346 ψήφους την έδρα της και αφού έγινε επανακαταμέτρηση.

4. Ντέιβιντ Ντέιβις

Θεωρείται αουτσάιντερ. Για πολλά χρόνια ο 68χρονος Davis είχε περιοριστεί στο παρασκήνιο ζητώντας επιτακτικά το Brexit. Ωσπου έγινε υπουργός αρμόδιος γι αυτό. Εφόσον η Τερέζα Μέι παραιτηθεί, θα κατέβαινε ευχαρίστως υποψήφιος προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα επιτύχει το σκοπό της ζωής του: την έξοδο της Βρετανίας απ' την ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα