Sell off στην Ασία – Ασφαλή καταφύγια αναζητούν οι επενδυτές

Η περαιτέρω κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ – Βορείου Κορέας ασκεί ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, με τη ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια να παραμένει αμείωτη και την τιμή του χρυσού να φτάνει και να ξεπερνά τα υψηλά δύο μηνών.

Πτώση και στη Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στα ταμπλό, ο νοτιοκορεατικός Kospi με απώλειες 1,71%. Μεγάλη πτώση 2,57% για τη μετοχή της Samsung Electronics και 3,73% για τη SK Hynix, ενώ βουτιά σχεδόν

10% σημείωσε η μετοχή της Shinsegae.

Η υπεράκτιοι επενδυτές προχώρησαν σε πώληση 287,1 δισ. γουόν σε μετοχές εισηγμένες στον Kospi, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διαπραγμάτευσης του δείκτη, σύμφωνα με την Korean Herald.

Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη σημείωσε απώλειες κατά 1,60%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με απώλειες 1,89%, ενώ στην Ιαπωνία το χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό παρέμεινε κλειστός λόγω εθνικής αργίας.

Στην Αυστραλία, τέλος, ο δείκτης ASX 200 διολίσθησε κατά 1,18%.

Στο μεταξύ, η πολεμική ρητορική μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιόνγιανγκ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις περί «φωτιά και μανίας» δεν ήταν «αρκετά σκληρές».

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ελαφρώς μετά το υψηλό δύο μηνών. Η τιμή σποτ έφτασε στο επίπεδο των 1.288,92 δολ/ουγγιά έναντι 1,257 δολ. νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

«Οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν στενά την πορεία των μετοχών, αναμένοντας μία στροφή προς τα ασφαλή καταφύγια, όπως τα ακριβά μέταλλα» εξήγησε, μεταξύ άλλων, ο Τζέφρεϊ Χάλεϊ, αναλυτής της OANDA.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου διεύρυναν τις απώλειες, υποχωρώντας άνω του 1,5% λόγω ανησυχιών για υπερπροσφορά.
Τα συμβόλαια του μπρεντ σημειώνουν απώλειες 0,81% στα 51,48 δολ/βαρέλι και του αμερικανικού αργού σημείωσαν πτώση 0,81% στα 51,48 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα