Samsung: Με αναγνώριση προσώπου για e-πληρωμές το νέο S8

Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω κινητού θα χρησιμοποιήσει το νέο μοντέλο της Samsung, Galaxy S8, το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά εντός των επόμενων μηνών.

Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία στοχεύει στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας στην πραγματοποίηση τέτοιου είδους συναλλαγών, ώστε να έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι αντιπάλων, όπως

το iPhone της Apple.

Τα αποκαλυπτήρια του Galaxy S8 θα γίνουν αργότερα μέσα στον μήνα και θα χρησιμοποιεί επίσης χαρακτηριστικά, όπως δακτυλικά αποτυπώματα και αναγνώριση ίριδας ώστε να μπορεί να πιστοποιούνται οι χρήστες που έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως το Samsung Pay.

Ηδη η εταιρεία συνεργάζεται με τράπεζες, ώστε να τις βοηθήσει να χρησιμοποιήσουν συστήματα με τέτοιες τεχνολογίες τους επόμενους μήνες.

Η νέα κίνηση έρχεται να προστεθεί στις ενέργειες που καταβάλλει η Samsung να ανακάμψει, μετά τις ζημιές που υπέστη από την υπόθεση των Note 7, με τις προβληματικές μπαταρίες, που της κόστισε πάνω από 6 δισ. δολάρια, καθώς και την πρωτοκαθεδρία της στην παγκόσμια αγορά smartphones. Υπενθυμίζεται ότι ο κορεατικός κολοσσός υπέστη πλήγμα και από τη φυλάκιση του αντιπροέδρου της Jay Y. Le για υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας.

Δεδομένων τούτων, η επιτυχία του S8 είναι κρίσιμης σημασίας, πόσο μάλλον όταν αναμένεται και η παρουσίαση του νέου iPhone αργότερα μέσα στο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα