Ryanair: Μειώνει, λόγω έργων στο «Μακεδονία», τα δρομολόγια της Θεσσαλονίκης

Της Στεφανίας Σούκη

"Λόγω έλλειψης επιβεβαίωσης σχετικά με την διαθεσιμότητα του αεροδιαδρόμου Θεσσαλονίκης για το επόμενο καλοκαίρι, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μειώσουμε την συχνότητα των πτήσεων μας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας

από 7 σε 3 καθημερινές για το καλοκαίρι».

Aκολουθώντας την πάγια, ''επιθετική'' της πολιτική και προς επιβεβαίωση της ανησυχίας των τουριστικών φορέων οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει για μείωση των συνδεσιμότητας της Θεσσαλονίκης λόγω των έργων του αεροδιαδρόμου η Ryanair αποφασίζει να ''κόψει'' δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη για το καλοκαίρι του 2017, έχοντας ήδη περικόψει συνολικά την παρουσία της στην ελληνική αγορά για το 2017 λόγω και των προβλημάτων στις πληρότητες που αντιμετώπισε μέσα στο 2016 κυρίως σε προορισμούς που επλήγησαν από το προσφυγικό.

Σύμφωνα με την κ. Chiara Ravara, διευθύντρια μάρκετινγκ και πωλήσεων Ελλάδος της Ryanair «Ο λάθος χρονικός συντονισμός των έργων και η συνεχής έλλειψη διαύγειας σχετικά με την διαθεσιμότητα του αεροδιαδρόμου, δεν μας επιτρέπουν παρά μόνο να μειώσουμε κάποιες πτήσεις εσωτερικού ώστε να συμβάλλουμε σε περισσότερες διεθνείς αφίξεις τουριστών, μέσω απευθείας πτήσεων προς την Θεσσαλονίκη το επόμενο καλοκαίρι. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξή της Θεσσαλονίκης και στην αύξηση του διεθνούς εισερχόμενο τουρισμού, διατηρώντας παράλληλα χαμηλούς ναύλους στο εσωτερικό μας δίκτυο, με φιλικά business ωράρια πτήσεων για τους Έλληνες πελάτες μας. Τέλος, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον νέο ιδιοκτήτη του αεροδρομίου, την Fraport Greece, μόλις το αεροδρόμιο είναι σε πλήρη λειτουργία."

Η εταιρεία προβαίνει λοιπόν σε αλλαγή του καλοκαιρινού της προγράμματος για το 2017 και όπως αναφέρουν οι επιτελείς της προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσες περισσότερες διεθνείς πτήσεις γίνεται, η σύνδεση εσωτερικού προς Αθήνα θα μειωθεί από 7 σε 3 καθημερινές πτήσεις με «φιλικά business ωράρια για το καλοκαίρι του 2017. Το επόμενο καλοκαίρι, η Ryanair θα προσφέρει 19 διεθνή δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη, με 4 νέα δρομολόγια προς Αμβούργο, Γκέτεμποργκ , Κοπεγχάγη και Ντόρτμουντ, καθώς και μία νέα καλοκαιρινή σύνδεση προς Βερολίνο, συμβάλλοντας έτσι σε διεθνή επιβατική κίνηση μέσω μιας μειωμένης σύνδεσης προς Αθήνα.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης για το 2017 θα προσφέρει:

· 4 νέα δρομολόγια: Αμβούργο, Γκέτεμποργκ , Κοπεγχάγη και Ντόρτμουντ
· 1 νέο καλοκαιρινό δρομολόγιο προς Βερολίνο (καθημερινό)
· 21 δρομολόγια σε σύνολο (19 διεθνή και 2 εσωτερικού)
· 3 καθημερινές πτήσεις με φιλικά business ωράρια στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα (από 7 καθημερινές)
· 1.5 εκατομμύρια πελάτες ανά έτος

Τα έργα στο Μακεδονία

Οι τουριστικοί φορείς έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους ήδη από την περασμένη εβδομάδα για το καλοκαίρι του 2017 λόγω του χρονοδιαγράμματος των έργων στο Μακεδονία μέσα στη θερινή σεζόν, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέα Ανδρεάδη να δηλώνει ότι το Μακεδονία κινδυνεύει να χάσει το 30% των πτήσεων 2017 λόγω των έργων στον αεροδιάδρομο και τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιο να κάνει λόγο για μείωση των αφίξεων στη Χαλκιδική, που μπορεί να αγγίξει μέχρι και το 40%.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε στις 25/11 για τα έργα του μετρό, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα για τις αφίξεις στο ''Μακεδονία'', αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μετάθεσης μέρους των εργασιών, μετά το τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου του 2017, ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου. Ωστόσο, παρέπεμψε για τις οριστικές αποφάσεις ως προς το συγκεκριμένο το ζήτημα, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, περίοδος ωστόσο, η οποία, εκ του αποτελέσματος φάνηκε ...μακρά στη Ryanair.

Keywords
Τυχαία Θέματα