Rolls Royce: Ζημιές άνω των $4 δισ. λόγω σκανδάλου και στερλίνας

Επιστροφή στις ζημιές για τη Rolls Royce Holdings, ύψους 4,03 δισ. στερλίνες (5,05 δισ. δολαρίων) για το σύνολο της χρήσης. Παράλληλα, υπέστη και κατακόρυφη πτώση στα λειτουργικά κέρδη, εξαιτίας των χρεώσεων που ανέλαβε για μια υπόθεση διαφθοράς, αλλά και της πτώσης της στερλίνας.

Ωστόσο, τα ετήσια κέρδη σημείωσαν μικρότερη πτώση του αναμενόμενου, καθώς η Νο 1 κατασκευάστρια κινητήρων αεροσκαφών της Ευρώπης, προχώρησε σε μεγαλύτερη περικοπή δαπανών, ενώ και μια όψιμη άνοδος της παραγωγής στην Airbus

αύξησε τα έσοδα.

Πιο αναλυτικά, η Rolls-Royce ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 83 εκατ. στερλίνων πριν από ένα χρόνο. Οι ζημιές στο περασμένο έτος αντανακλούσαν ένα μεγάλο λογιστικό πλήγμα από την επανεκτίμηση του hedging σε αμερικανικό νόμισμα, μετά από την πτώση της βρετανικής στερλίνας στον απόηχο του Brexit.

Περιλάμβαναν και το ποσό των 671 εκατ. στερλίνων σε έκτακτες χρεώσεις για διευθετήσεις υποθέσεων δωροδοκίας με τις ΗΠΑ, καθώς και τις βραζιλιάνικες και βρετανικές αρχές.

Τα επαναλαμβανόμενα προ φόρων κέρδη, μειώθηκαν για τρίτο έτος στις 813 εκατ. στερλίνες από τις 1,43 δισ. στερλίνες στο προηγούμενο έτος (-49%). Οι αναλυτές του Βloomberg, είχαν προβλέψει 685 εκατ. στερλίνες. Οι πωλήσεις μειώθηκαν 2% στις 13,4 δισ. στερλίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα