Roadshow της Merrill Lynch στην Alpha Bank με 2 μεγάλα σπίτια 74 δισ. δολαρίων

Δύο αμερικανικά Hedge Funds, με συνολικά κεφάλαια 74 δισ. δολάρια υπό διαχείριση επισκέφθηκαν την περασμένη Τρίτη την διοίκηση της Alpha Bank, σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο λόγω του Brexit.

Παρόλο που οι αμερικανικές τράπεζες ετοιμάζονται για απολύσεις στην Αγγλία, τα funds διακρίνουν μια ευκαιρία

στην κρίση, καθώς τα θέματα χρέους πρέπει να λυθούν, ακόμη κι αν γίνει Brexit.

Πρόκειται για το Discovery Capital Μanagement που έχει υπό διαχείριση 37,5 δισ. δολάρια και το D. E. shaw με 37 δισ. δολάρια. Τους Αμερικανούς επενδυτές έφερε την Αθήνα η Merrill Lynch, η οποία είχε κι άλλα funds στην αποστολή

Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για δυο funds τα οποία λόγω του μεγέθους τους διαθέτουν πολλά και διαφορετικά funds που μπορούν να ποντάρουν σε μια μεσομακροπρόθεσμη ανάπτυξη των ελληνικών τραπεζών.

Το μήνυμα που εξέπεμψαν οι Αμερικανοί είναι σαφές: Οι ελληνικές τράπεζες, όπως η Alpha bank οδεύει προς την κανονικότητα και την ομαλοποίηση καθώς τα ομόλογα τους θα γίνονται αποδεκτά από την ΕΚΤ, ενώ υπάρχει και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τους Αμερικανούς ήταν τα τραπεζικά ανοίγματα NPES και τα "κόκκινα" δάνεια (NPL'S). Επίσης, είδαν θετικά το γεγονός ότι η Alpha bank έχει το χαμηλότερο συντελεστή κεφαλαίων (40% ) DTA στα ίδια κεφάλαια.

ΔΗ.ΠΑΦ

Keywords
Τυχαία Θέματα