Porsche: Κέρδισε δίκη για την απόπειρα ανάληψης ελέγχου της VW

Σημαντική νίκη πέτυχε η Porsche Automobil Holding στο πλαίσιο των προσπαθειών της να τερματίσει τη μακρόχρονη δικαστική μάχη που αφορά την αποτυχημένη προσπάθεια ανάληψης του πλήρους ελέγχου της Volkswagen το 2008.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε την έφεση που είχαν καταθέσει κάποια hedge funds, μεταξύ των οποίων τα Viking

Global Equities και Glenhill Capital, όπως ανακοίνωσε η Porsche. Οι επενδυτές ζητούσαν αποζημίωση περί τα 1,2 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημίας, καθώς ισχυρίζονταν ότι είχε γίνει χειραγώγηση της αγοράς που ενεργοποιήθηκε από πράξεις ανοιχτών πωλήσεων, swaps και options σχετικών με τις μετοχές με δικαίωμα ψήφου, της VW.

Συνολικά, η Porsche Holding έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μπαράζ απαιτήσεων ύψους 6,7 δισ. ευρώ, από τον Οκτώβριο του 2008 οπότε και αποκαλύφθηκε ότι έλεγχε το 74,1% της Volkswagen, εν μέρει μέσω options και ότι επιζητούσε την απόκτηση του 75% ως μέρος εξαγοράς.

Η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο για τη μετοχή της VW, καθώς οι short επενδυτές έσπευσαν να καλύψουν τα στοιχήματα ότι η μετοχή θα υποχωρούσε.

Για την ιστορία, αν και η προσπάθεια της Orsche με έδρα της Στουτγάρδη να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της VW απέτυχε τελικά,εξακολουθεί να κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών με δικαίωμα ψήφου στη Volkswagen.

Keywords
Τυχαία Θέματα