ΧΑ: Οριακά κέρδη με περιορισμένες κινήσεις

Παρά το ανοδικό ξεκίνημα, γρήγορα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου γύρισε πτωτικά για αν επιστρέψει έπειτα σε οριακά θετικό έδαφος, με τον τζίρο των συναλλαγών να παραμένει χαμηλός, χωρίς να επιτρέπει πολλές κινήσεις και συναλλαγές.

Πριν από λίγο ο Δείκτης βρισκόταν στις 636 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,08%.

Η διάθεση των συμμετεχόντων είναι να διαμορφωθούν συνθήκες για ένα ανοδικό κλείσιμο του χρόνου, ύστερα απο 4 αρνητικά κλεισίματα τα τελευταία χρόνια, όπου πάντα υπήρχε ένας λόγος για τον οποίο η αγορά κινούνταν αρνητικά.

Ωστόσο, οι χαμηλοί τζίροι αποτρέπουν τις όποιες

κινήσεις και μένει να δούμε τις δυο επόμενες συνεδριάσεις αν κάποιοι θα προχωρήσουν σε τοποθετήσεις εν όψει της νέας χρονιάς.

Κέρδη 2,09% για την Folli- Follie στα 19,08 ευρώ με 27 χιλιάδες τεμάχια. Άνοδος 1,73% για τον Οπαπ στα 8,21 ευρώ με 64 χιλιάδες τεμάχια.

Κέρδη 1,27% για τον ΟΤΕ στα 8,76 ευρώ με 15 χιλιάδες τεμάχια. Κέρδη 0,41% για την Εθνική στα 0,243 ευρώ. Άνοδος 0,48% για την Eurobank στα 0,633 ευρώ. Άνοδος 0,53% για την Alpha Bank στα 1,90 ευρώ. Πτώση 2,37% για την Coca- Cola στα 20,17 ευρώ.

EXAE: Προς προεξόφληση της αύξησης του τζίρου

Σηματωρό για την κίνηση της αγοράς αποτελεί η μετοχή της ΕΧΑΕ, εξ ου και πολλοί διαχειριστές την θεωρούν απο τις πρώτες τοποθετήσεις του 2017. Όπως πιστεύουν, η μετοχή θα προεξοφλήσει τους υψηλότερους τζίρους που θα πραγματοποιήσει το χρηματιστήριο εντός της χρονιάς. Στην μετοχή έχει μεγάλη θέση η Goldman Sachs η οποία δίνει και τον τόνο στις μετοχές των τραπεζών.

ΓΕΚ – Τέρνα: Τι θα κάνει με τις ίδιες μετοχές

Κατά τι υψηλότερο απο 5% έφθασε το ποσοστό των ιδίων μετοχών της Γεκ-Τέρνα. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα έχει την δυνατότητα και να τις ακυρώσει. Με αυτόν τον τρόπο και εφόσον τα κέρδη του 2017 είναι υψηλότερα απο εκείνα του 2016, οι μέτοχοι θα έχουν περισσότερα κέρδη ανά μετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα