Pfizer: Κοντά στην εξαγορά της Medivation έναντι $14 δισ.

Πολύ κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας για την αγορά της Medivation βρίσκεται η Pfizer έναντι περίπου 14 δισ. δολάρια, όπως ανέφεραν πηγές στο Bloomberg. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά μεγάλες συμφωνίες που έχουν πραγματοποιηθεί στις βιομηχανίες φαρμάκου και βιοτεχνολογίας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα.

Με την απόκτηση Medivation,

η Pfizer θα αποκτήσει ένα επιτυχημένο φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη, το Xtandi, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί για να πωληθεί στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το Xtandi θα παράγει 1,33 δισ. σε όρους ετήσιων πωλήσεων μέχρι το 2020.

Τόσο ο εκπρόσωπος της Pfizer, Joan Campion, όσο και εκπρόσωποι της Medivation αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Η Pfizer έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της σε νέες θεραπείες και σε φάρμακα που αφορούν κυρίως τη θεραπεία του καρκίνου, για την ενίσχυση των εσόδων της, καθώς οι πωλήσεις των παλαιότερων φαρμάκων έχουν επιβραδυνθεί.

Τον Αύγουστο, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις μετά τις καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις του φαρμάκου Ibrance για την θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Μια αγορά της Medivation θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία της Pfizer μετά την αγορά της Hospira Inc. για περίπου 17 δισ. δολάρια το περασμένο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα