Oι επενδυτές ψάχνουν "σημάδια" για την τακτική της Yellen

Oι μεγαλύτεροι επενδυτές του κόσμου έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με τη Fed.

Εβδομάδες αντικρουόμενων οικονομικών δεδομένων έχουν "ζαλίσει" τους επενδυτές οι οποίοι προσπαθούν να προλάβουν τις αλλαγές στα επιτόκια, αλλά και τους διαχειριστές ταμείων όπως η Pacific Investment Management και η Vanguard Group, οι οποίοι αναφέρουν πως τα στελέχη της Fed δεν διευκολύνουν τα πράγματα.

Αν και τα πρακτικά της συνάντησης

Ιουλίου της Fed δείχνουν ασυνέχεια απόψεων μεταξύ των στελεχών, ο πρόεδρος της Fed της Nέας Υόρκης, William Dudley και ο ομόλογός του από το Σαν Φρανσίσκο, John Williams, προϊδέασαν για αύξηση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2016. Εν μέσω των αντικρουόμενων μηνυμάτων, οι επενδυτές... περιμένουν υπομονετικά, αφήνοντας τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων να... μαζεύουν σκόνη.

Μερικά από τα αποτελέσματα του κουραστικού αυτού πέρα-δώθε επιδεικνύουν πως πρόκειται να υπάρξει αύξηση των επιτοκίων. Η Yellen είχε "ρίξει" την αγορά ομολόγων στα τέλη Μαΐου όταν είχε αναφέρει πως μία αύξηση των επιτοκίων τους προσεχείς μήνες θα ήταν μία σωστή κίνηση. Η πιθανότητα αυτής της αύξησης κατέρρευσε μία εβδομάδα αργότερα όταν τα στοιχεία του Μαΐου επέδειξαν τη μικρότερη αύξηση στις θέσεις εργασίας μέσα σε έξι χρόνια.

Αναφορικά, τα διετή ομόλογα έχουν απόδοση 0,76%, σε σχέση με το 0,9% πριν από τρεις μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα