O Ackman πουλά το μερίδιό του στη Valeant

Ο Bill Ackman τελικά παραδέχτηκε την ήττα του στην υπόθεση της Valeant Pharmaceuticals International και μετά από ζημιές – μαμούθ ύψους αποφάσισε να πουλήσει όλο το μερίδιο που κατέχει στη φαρμακευτική, ενώ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και από το ΔΣ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το ακριβές ύψος των ζημιών που υπέστη το Pershing Square Capital Management του

Ackman δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά εκτιμάται σε 2,8 δισ. δολάρια στα τέλη του 2016, ενώ οι συνολικές ζημιές ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερες. Η μετοχή της εταρείας έκανε «βουτιά» άνω του 90% από τα υψηλά της.

Τα στοιχήματα και η παράτολμη προσωπικότητα του δισεκατομμυριούχου Ackman τον έχουν κάνει έναν από τα πιο πολυσυζητημένους επενδυτές. Η απόφασή του να αφήσει τη Valeant, που μέχρι πρότινος αποτελούσε φαβορί του, ελήφθη μετά από μια σειρά σκανδάλων για τις επιχειρηματικές πρακτικές που ακολουθούσε, καθώς η τιμολόγηση που έκανε στα φάρμακα και διάφορα λογιστικά θέματα προκάλεσαν την κατάρρευση της μετοχής της. Ο ίδιος ο Ackman προσπαθούσε επί μακρόν να αντιστρέψει αυτή την πορεία και να σώσει την επένδυσή του.

Με την τωρινή εξέλιξη, μπαίνει κι ένα τέλος σε ένα τριετές σήριαλ, όπου ο Ackman συνασπίστηκε με τη Valeant στην περίπτωση της επιθετικής εξαγοράς μιας ανταγωνιστικής εταιρείας, της Allergan , προτού ο μεγαλοεπενδυτής κάνει μια άμεση επένδυση στη φαρμακευτική.

Την ίδια περίοδο όμως, οι ρυθμιστικές αρχές εντατικοποίησαν τους ενδελεχείς ελέγχους στη φαρμακευτική, τη διοίκησή της και το ΔΣ με αποτέλεσμα η αξία της να κατακρημνιστεί.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, η Pershing Square του Ackman είχε στην κατοχή της 18,1 εκατ. κοινές μετοχές της Valeant μαζί με call options για την αγορά άλλων 9,1 εκατ. μετοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα