Nestle Ελλάς: Μειώθηκαν πωλήσεις και κέρδη το 2015 – Ανησυχεί για τις προοπτικές

Μείωση πωλήσεων και κερδών είχε το 2015 για η Nestle Ελλάς ΑΕ με την εταιρεία να εκφράζει την ανησυχία της και για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με το δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 365,4 εκατ. ευρώ από 385 εκατ. ευρώ το 2014, με τις απώλειες να αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη περιορίστηκαν στα 34,6 εκατ. ευρώ από 41,9 εκατ. ευρώ (-17,4%) ενώ τα κέρδη μετά τους φόρους μειώθηκαν κατά 17,4%, φθάνοντας στα 7,5 εκατ. ευρώ από 10,3

εκατ. ευρώ που ήταν το 2014.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, η εταιρεία αναφέρει ότι η μείωση των αποτελεσμάτων αντικατοπτρίζει τη γενικότερη μείωση του συνόλου της κατανάλωσης στην αγορά, ενώ τονίζει πως παρά τις δυσκολίες κατάφερε να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της και τα μερίδια αγοράς.

Υπογραμμίζει δε ότι φέτος προγραμματίζονται επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ.

«Οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια του 2015 και οι συζητήσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σχετικά με την επανεξέταση των όρων του προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας διατηρούν το μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στη χώρα ευμετάβλητο. Η επιστροφή στην οικονομική σταθερότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες και τις αποφάσεις θεσμικών οργάνων στη χώρα και στο εξωτερικό», αναφέρει στην οικονομική της έκθεση.

Σε αυτήν δεν κρύβει και την ανησυχία της για τις προοπτικές της φετινής χρονιάς αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το 2016 προβλέπεται να είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονιά για την ελληνική οικονομία, καθώς το τεταμένο πολιτικό – οικονομικό κλίμα σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο εντείνει την αστάθεια σε όλα τα επίπεδα που δυσχεραίνεται επιπλέον από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά».

Η εταιρεία, θυγατρική άλλωστε του πολυεθνικού κολοσσού της Nestle, εμφανίζεται στη συνέχεια καθησυχαστική τονίζοντας: «Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και το γεγονός ότι ανήκει σε μια από τις μεγάλες οικονομικές οντότητες της Ευρώπης , καθώς και τη χρηματοοικονομική της κατάσταση, τυχόν αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την ομαλή λειτουργία της. Παρ' όλα αυτά, η διοίκηση εκτιμά διαρκώς την κατάσταση και τις πιθανές επιπτώσεις της, προκειμένου να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται έγκαιρα όλα τα αναγκαία και δυνατά μέτρα και ενέργειες για την ελαχιστοποίηση τυχόν επιπτώσεων στις δραστηριότητες της εταιρείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα