Morgan Stanley: Η στερλίνα μπορεί να φθάσει έως τα $1,45 το 2018

Αν και η στερλίνα αποδυναμώνεται έναντι του δολαρίου, σαφώς εξαιτίας του Brexit, αυτή η πορεία θα αλλάξει και μάλιστα εντός του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

Ο χρηματοπιστωτικός όμιλος εκτιμά ότι το βρετανικό νόμισμα θα αγγίξει φέτος το επίπεδο των 1,28 δολαρίων και θα συνεχίσει να ενισχύεται αγγίζοντας ακόμη και τα 1,45 δολάρια έως τα τέλη του 2018.

«Οι ειδικοί μας στις αγορές συναλλάγματος είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τη στερλίνα», τονίζεται σε έκθεση της Morgan Stanley, η οποία θεωρεί ότι η θετική πορεία για το

βρετανικό νόμισμα μπορεί να αποτελέσει και «προτροπή» για τοποθετήσεις σε μετοχές βρετανικών εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης.

Αναφορικά με το ευρώ, ο αμερικανικός όμιλος αναμένει ότι μπορεί να αγγίζει τις 0,76 στερλίνες έως τα τέλη του 2017 και να κινηθεί χαμηλότερα το 2018, στο επίπεδο των 0,72 στερλινών.

Η ισχυρή στερλίνα, πάντα σύμφωνα με τη Morgan Stanley, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα θετική για μετοχές όπως αυτές των Lloyds, Aviva, Prudential και B&M, αλλά αρνητική για τους τίτλους των Bunz, Coca-Cola HSC, Sage και Aveva.

Keywords
Τυχαία Θέματα