Mester (Fed): Τα χαμηλά νούμερα απασχόλησης δεν ακυρώνουν την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων

Τα τελευταία απογοητευτικά στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ δεν αλλάζουν τη συνολική εικόνα της οικονομίας και η σταδιακή αύξηση των βασικών επιτοκίων, παραμένει στο κάδρο, ανέφερε σήμερα η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed αύξησε τα επιτόκια τον περασμένο Δεκέμβριο για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία. Ωστόσο, η περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής αποδείχθηκε δύσκολη στην πράξη,

με την πλειονότητα των οικονομολόγων να «βλέπουν» την επόμενη κίνηση τον Σεπτέμβριο.

«Πιστεύω ακόμη ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική, μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων είναι σκόπιμη», ανέφερε στους δημοσιογράφους από τη Στοκχόλμη η Mester.

Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της είναι στις 14-15 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί σχετική απόφαση για τα επιτόκια.
Τον Μάιο προστέθηκαν μόλις 38.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι στόχου 164.000. Πρόκειται για τη χαμηλότερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2010.

«Δεν μπορείς να περιοριστείς σε έναν και μόνο αριθμό, αλλά σίγουρα θα συνυπολογιστούν και τα οικονομικά στοιχεία τόσο κατά τη συνεδρίαση της Fed, όσο και για το υπόλοιπο της χρονιάς», είπε η Mester.

«Νομίζω ότι τα ασθενή νούμερα για την απασχόληση δεν άλλαξαν ουσιωδώς τις οικονομικές προοπτικές», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα