Αγκόλα: «Οικογενειακή υπόθεση» του Προέδρου η οικονομία της χώρας...

Η απόλυτη περίπτωση οικογενειοκρατίας διαδραματίζεται αυτές τις ημέρες στην Αγκόλα! Όπου ο Πρόεδρος της χώρας Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος (Jose dos Santos) διόρισε την κόρη του – και παρεμπιπτόντως πλουσιότερη γυναίκα της Αφρικής – Isabel, στη θέση της Προέδρου της Sonangol, της κρατικής εταιρείας πετρελαίου, σφίγγοντας έτσι τον έλεγχο της οικογένειάς του στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της υποσαχάριας Αφρικής. Ο 73χρονος Dos

Santos είχε προηγουμένως απολύσει όλο το διοικητικό συμβούλιο της Sonangol και το αντικατέστησε με νέα στελέχη, ως μέρος του σχεδίου του για την αναδιάρθρωση της επιχείρησης , ώστε αυτή να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, όπως περιέγραψε τις αποφάσεις του σε ένα e -mail (!) του προς το προσωπικό της εταιρείας. Στο ίδιο mail ο Πρόεδρος της Αγκόλας ανακοίνωσε και τον διορισμό του κυρίου Paulino Fernando de Carvalho Geronimo ως διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας.

Ήδη ο πρόεδρος dos Santos, ο οποίος κυβερνά τη χώρα από το 1979, έχει διορίσει έναν από τους γιους του ως επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου (state sovereign wealth fund) και μετά τη νέα εξέλιξη με την κόρη του, η οικογένεια dos Santos ελέγχει πλέον σχεδόν τα δύο τρίτα της κρατικής περιουσίας και των πηγών εσόδων της χώρας!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα