Ανακάμπτει το πετρέλαιο από τα χαμηλά 12ετίας

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τα χαμηλά 12 ετών, καθώς η έντονη μεταβλητότητα, η οποία βρίσκεται σε νέα υψηλά από το 2009, συνεχίζεται. Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE Crude Oil Volatility Index έχει ενισχυθεί σε υψηλό επτά ετών.

Οι εικασίες μεταξύ επενδυτών και αναλυτών για το αν οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα μειώσουν την παραγωγή

συνεχίζεται, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο σημάδι, γεγονός που δείχνει ότι το ριμπάουντ μάλλον θα είναι βραχύβιο.

Το συμβόλαιο του WTI ενισχύεται κατά 5,9% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχοντας το βράδυ υποχωρήσει σε νέα χαμηλά από τον Μάιο του 2003.

Το Brent οδεύει προς τη δεύτερη εβδομαδιαία πτώση εν μέσω ανησυχιών ότι η υπερπροσφορά θα συνεχιστεί καθώς τα αποθεματικά των ΗΠΑ είναι σε επίπεδα ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, το WTI για παράδοση Μαρτίου ενισχύεται έως και 1,55 δολάρια στα 27,76 δολάρια το βαρέλι. Ο συνολικός όγκος διαπραγμάτευσης είναι αυξημένος κατά 40% σε σχέση με τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών. Η τιμή έχει υποχωρήσει κατά 12% αυτή την εβδομάδα και κατά 27% για το 2016.

Το Brent για παράδοση Απριλίου ενισχύεται κατά 1,79 δολάρια (+6%), στα 31,85 δολάρια το βαρέλι, στο Λονδίνο. Η τιμή του έχει υποχωρήσει κατά 9% αυτή την εβδομάδα.

Οι παραγωγοί είναι έτοιμοι να συνεργαστούν αλλά δεν θα υπάρξουν μειώσεις στην παραγωγή αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazrouei, στο Sky News.

Την προηγούμενη εβδομάδα το πετρέλαιο ανήλθε πάνω από τα 32 δολάρια καθώς η Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι έξι μέλη του OPEC και ορισμένες χώρες εκτός του OPEC, όπως η Ρωσία, είναι ανοιχτές στο ενδεχόμενο συνάντηση για την σταθεροποίηση της αγοράς.

«Έως ότου η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συμφωνήσουν δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν συντονισμένες μειώσεις στην παραγωγή μεταξύ των χωρών του OPEC και των υπολοίπων. Τα θεμελιώδη στοιχεία που βλέπουμε δείχνουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλές, και μάλιστα, θα υποχωρήσουν κι άλλο με δεδομένο ότι το ιρανικό πετρέλαιο δεν έχει ακόμα βγει στην αγορά» υποστηρίζει ο Daniel Hynes, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής για τα εμπορεύματα στην Australia & New Zealand Banking Group στο Σίνδεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα