Tα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του φερόμενου ως βομβιστή της Νέας Υόρκης

Ο ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Νέα Υερσέη μπορεί να σκόπευε να μείνει άγνωστος, αλλά δεν τα κατάφερε και τόσο καλά.

Ο Αhmad Khan Rahami έδωσε άθελά του μία πλειάδα πληροφοριών που οδήγησαν στη σύλληψή του περίπου 50 ώρες μετά την πρώτη έκρηξη, σύμφωνα με τρεις πηγές των αρχών.

Τα

δακτυλικά του αποτυπώματα και το DNA του βρέθηκαν στη σκηνή της πρώτης έκρηξης στο Μανχάταν, σύμφωνα με τις αρχές. Το πρόσωπό του φάνηκε ξεκάθαρα από τις κάμερες παρακολούθησης κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Τα στοιχεία των ηλεκτρονικών διοδίων έδειξαν, επίσης, πως το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε πέρασε από το New Jersey στο Μανχάταν τη μέρα της επίθεσης, σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο ΑΡ.

Αυτά και άλλα στοιχεία οδήγησαν στη δημοσίευση των στοιχείων του τη Δευτέρα, για την εύρεσή του 28χρονου Αμερικανού ο οποίος γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και μένει στο Elizabeth του New Jersey.

Mερικές ώρες μετά, ένας αστυνομικός στο Linden του New Jersey αναγνώρισε τον Rahami όταν τον είδε να κοιμάται σε μία πόρτα, κάτι που τον οδήγησε σε προσπάθεια αναγνώρισής του και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Μετά από τη χειρουργική επέμβαση στο πόδι του όπου και πυροβολήθηκε, ο Rahami κρατείται με εγγύηση 5,2 εκατ. δολάρια, ενώ κατηγορείται για 5πλή προσπάθεια δολοφονίας αστυνομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα