Hanzade Dogan Boyner: Από αυτοκράτειρα του Τύπου, ηγέτιδα του e-commerce της Τουρκίας

Η Hanzade Dogan Boyner βρίσκει πολύ πιο ελκυστική τη δημιουργία ενός γίγαντα στο τουρκικό ηλεκτρονικό εμπόριο, παρά το να έχει την ευθύνη του μεγαλύτερου εκδοτικού συγκροτήματος της Τουρκίας.

Με την Goldman Sachs Group Inc. πίσω από την προσπάθεια, η Dogan Boyner είναι έτοιμη να εστιάσει τις προσπάθειές της στην διοίκηση της ιστοσελίδας της, της hepsiburada.com, όπως είπε η ίδια στην πρώτη συνέντευξή της

σε ξένα μέσα ενημέρωσης από τότε που εγκατέλειψε το αχανές συγκρότημα, το οποίο ιδρύθηκε από τον πατέρα της, τον δισεκατομμυριούχο Aydin Dogan που διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του.

"Ως ηγέτης της αγοράς, η αποστολή της Hepsiburada είναι να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας ψηφιοποίησης της χώρας μας", δήλωσε η Dogan Boyner σε συνέντευξή της στο γραφείο της στο Trump Towers Istanbul, το οποίο η οικογένειά της κατέχει σε συνεργασία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. «Δεν έχουμε πρόθεση να διασπάσουμε τους ανταγωνιστές μας», είπε, αποφεύγοντας να θυμίσει ότι η εταιρεία της είναι η τουρκική εκδοχή της Amazon.com Inc. «Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να γίνουν ψηφιακοί παίκτες».

Ενώ η Dogan Boyner αναγνώρισε ότι η εταιρεία ήδη δέχεται προσφορές εξαγοράς, αρνήθηκε να σχολιάσει τις εικασίες ότι μία από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες είναι η Amazon, η οποία ίδρυσε γραφείο της στην Τουρκία τον Αύγουστο. Η Goldman, στην οποία η Ντογκάν κάποτε εργαζόταν ως αναλύτρια, εξετάζει προτάσεις για λογαριασμό της Hepsiburada.com, έτσι ώστε η επιχείρηση να πετύχει το μεγαλύτερο δυνατό τίμημα, δήλωσε η Dogan Boyner. "Μας αρέσει να εξετάζουμε πάντα τις επιλογές μας. Το ενδιαφέρον για την Hepsiburada είναι φανερό".

Η Dogan Boyner, 45 ετών, είναι η τρίτη από τις τέσσερις κόρες του Αχμέτ Ντογκάν, που έχουν κληρονομήσει ένα από τα πιο πολιτικά ευαίσθητα συγκροτήματα της Τουρκίας. Στα 15 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η ομάδα αντιμετώπισε αδιάκοπες επιθέσεις για την κάλυψη ειδήσεων και πλήρωσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα, αντιμετωπίζοντας τη σημαντική συρρίκνωση των διαφημιστικώνεσόδων της αλλά και κριτική από όλες τις πλευρές σε μια χώρα όπως η Τουρκία, που κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις στον κόσμο, ως προς την ελευθερία του Τύπου. με ένα από τα τα χειρότερα αρχεία της ελευθερίας του Τύπου στον κόσμο.

Αυτό κάνει αγχωτική την ίδρυσης μιας τεχνολογικής εταιρείας, αλλά και μια ευχάριστη αλλαγή ρυθμού για την Dogan Boyner, η οποία αποπνέει αισιοδοξία και ενθουσιασμό για για το μέλλον των επιχειρήσεων τεχνολογίας στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα