«Μαγική εικόνα» η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων για κυβέρνηση - συνδικάτα

Επτά στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους έχουν μέχρι στιγμής καταθέσει το έντυπο αξιολόγησης στον προϊστάμενο αξιολογητή τους, σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εντελώς διαφορετική είναι, την ίδια ώρα, η εικόνα που δίνει η ΑΔΕΔΥ, αναφορικά με την συμμετοχή ή την αποχή των δημοσίων υπαλλήλων στην διαδικασία αξιολόγησης, η οποία συνεχίζεται.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι η συμμετοχή

των υπαλλήλων στη διαδικασία θα είναι καθολική, καθώς ο μέσος όρος συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση υπερβαίνει αυτή τη στιγμή το 70%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρά την αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων ήταν καθολική στα υπουργεία Τουρισμού και Εθνικής Άμυνας που αναδεικνύονται πρωταθλητές.

Κατά τους ίδιους κύκλους, πάνω από το 90% είναι το ποσοστό συμμετοχής στα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στο 60% κυμαίνεται το αντίστοιχο ποσοστό στα υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Στο μόνο Υπουργείο που φαίνεται να μην ολοκληρώθηκε η διαδικασία είναι το Υπουργείο Εργασίας, όπου εκδηλώθηκαν φαινόμενα που θύμιζαν άλλες εποχές», λένε οι ίδιες πηγές.
Από την πλευρά της πάντως, τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΑΔΕΔΥ, δείχνουν μια πολύ διαφορετική στάση των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι «συμμετείχαν μαζικά στην Απεργία – Αποχή που έχουν κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί όλες τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία του Δημόσιου Τομέα καταγράφοντας ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 70, 80 και 90% αλλά ακόμα και σε περιπτώσεις με μικρότερη συμμετοχή η διαδικασία της αξιολόγησης έχει ήδη στην πράξη ακυρωθεί», όπως ανέφερε στην τελευταία ανακοίνωσή της για την αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα