Γιατί αυτός ο fund manager, διαχειριστής 9 δισ. δολ., επιμένει να «επενδύει» σε... μετρητά

Τα... μετρητά προκρίνει ως την καλύτερη επενδυτική τοποθέτηση ο Hamish Douglass, επενδυτής και διαχειριστής του Magellan Global Equity Fund, ο οποίος αποφάσισε πέρυσι, πριν ξεκινήσει η έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, να μην «ποντάρει» ριψοκίνδυνα.

Το fund του, που διαχειρίζεται περίπου 9 δισ. δολάρια, αποφάσισε να αυξήσει τα μετρητά στο χαρτοφυλάκιό του κατά 14% μέχρι

τον Απρίλιο, λόγω των αναταραχών. Όπως λέει το Bloomberg, ο ίδιος είχε «μυριστεί» τον κίνδυνο από τα μέσα του 2014.

Ήδη το Magellan Financial Group Ltd. έχει μεγάλο ποσοστό του χαρτοφυλακίου του σε μετρητά, το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2009, και όπως λέει, ο CEO του, δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει μετοχές.

«Είμαστε χαρούμενοι να παραμείνουμε σε αυτή τη θέση. Είχαμε καλές αποδόσεις με αυτή τη στάση πολύ πριν ξεκινήσουν οι αναταραχές» υποστηρίζει ο Douglass.

Αν και οι αναταραχές ξεκίνησαν από τις ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας, ο ίδιος δεν ανησυχεί τόσο, και μάλιστα είναι θετικός για την παγκόσμια οικονομία.

«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι η Κίνα και το γιουάν δεν θα καταρρεύσουν κι ότι η ανάκαμψη στις ΗΠΑ θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια» υποστηρίζει.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον Douglass, είναι οι αποτιμήσεις. Αν η οικονομία ανακάμψει και η Fed αυξήσει τα επιτόκια, κάποιες από τις πιο δημοφιλείς μετοχές θα θεωρηθούν υπερτιμημένες. Έτσι, όταν αυτές υποχωρήσουν, τότε θα αγοράσει.

Στα τέλη Ιανουαρίου, το fund του είχε μεγάλα ποσοστά σε μετοχές όπως η Apple Inc., η Microsoft Corp. και η Wells Fargo & Co..

Πάνω από τις μισές του επενδύσεις είναι σε αμερικανικές μετοχές και περίπου το 15,6% είναι σε μετρητά.

Ο Douglass αναρριχήθηκε γρήγορα τα σκαλιά της ιεραρχίας στον επενδυτικό – τραπεζικό κόσμο της Αυστραλίας και μέχρι τα 35 του έγινε συνεπικεφαλής στο τμήμα τραπεζικής για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στην Deutsche Bank AG.

Το 2006 συνίδρυσε την Magellan Financial Group με τον συνεργάτη του Chris Mackay, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από τον δισεκατομμυριούχο, James Packer.

Keywords
Τυχαία Θέματα