H Τesla θα ηλεκτροδοτεί τη Νότια Καλιφόρνια!

H Tesla μόλις κέρδισε ένα διαγωνισμό για την παροχή ρεύματος στη Νότια Καλιφόρνια έτσι ώστε να αποφευχθούν οι διακοπές ρεύματος που ακολουθούν της μεγαλύτερης διαρροής φυσικού αερίου στην ιστορία των ΗΠΑ. Τα Powerpacks, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, θα είναι έτοιμα σε χρόνο-ρεκόρ, μέχρι το τέλος του 2016.

Η Tesla

Motors θα παρέχει 20 megawatt (80 mWh) ενέργειας στην Southern California Edison ως μέρος ενός γενικού, εθνικού πλάνου για την αποφυγή διακοπών ρεύματος μέσω αντικατάστασης των υδρογονανθράκων με μπαταρίες λιθίου. Η βοήθεια της Tesla θα είναι αρκετή να ηλεκτροδοτεί 2.500 σπίτια για μία ολόκληρη ημέρα. Αλλά το σημαντικό στη συμφωνία είναι η ταχύτητα κατασκευής των μπαταριών. Αναλυτής του Bloomberg New Energy Finance ανέφερε πως κάτι που κάποτε έπαιρνε χρόνια, τώρα παίρνει μόνο μήνες.

Η συμφωνία επίσης αποτελεί και σκαλοπάτι για την οπτική της εξέλιξης της Tesla που έχει ο Elon Musk, την οποία θέλει να μετατρέψει από αυτοκινητοβιομηχανία σε γενικότερη επιχείρηση παροχής καθαρής ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα